teplomer na čokoládu
Pozrite si aj
...ja mám problém s čokoládou, vždy mi "zakvitne", teda po nahriatí a urobení ozdôb tieto do 24 hodín sú celé biele, naozaj hrozne vyzerajúce...a tu mi poradili, že to je z prehriatej čokolády, že som nesprávne temperovala...tak som si ten teplomer kúpila, sledujem, či neprekročí teplota 40 stupňov, potom ´pridám pár kúskov studenej čokolády aby sa to pekne spojilo a NIČ!!!!!!! stále mi to potom zakvitne, teda ten biely povlak je na celom povrchu.... jedine n a bielej čokoláde to nie je vidno, tak robím teraz z bielej....
čiže, ak to nevieš, myslím robiť s čokoládou, tak ti ani teplomer nepomôže a ak to vieš, tak ho už nepotrebuješ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ozaj, a ja som ho kupovala v orione, zasielkvom obchode a stál do 10 EUR...a videla som v cukrárskych obchodoch aj raz tak drahý...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zeronka čoko naozaj kvitne ak je prehriata, videli sme to na čoko-kurze, JOŽKA nechala svoju žiačku znova celý postup zopakovať a potom to bolo Ok.
Práca s čoko vyžaduje trpezlivosť. Ono to chce cvik, potom už nebudeš teplomer vôbec potrebovať.
V TESCU možno pred pol rokom som videla lacný potravinársky teplomer, bol medzi vecami čo zvyknú byt za 1€. Ono tie akcie zvyknú byť raz za čas, možno po Vianociach budú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Závisí to aj od druhu čokolády, ani Carla a Callebaut nemajú rovnakú teplotu temperovania, majster, ako p.Jožka Zaukolcová, to dokáže posúdiť aj podľa namočenej karty, dokonca to odporúča ako hlavnú kontrolu i pri teplomere, tak vyskkúšaj! mala by začať tuhnúť na okraji po cca 3 min,no ja si to netrúfam odhadnúť a radšej používam teplomer. Ale naozaj sú dostať aj lacné teplomery sklenené, len ak sa rozbije, potom sú tie bombóny veľmi drahé . Dôležitá je teplota a doba kryštalizácie, aj teplota okolia. Mne to urobilo prvý raz, keď som o čokoláde vedela málo. Zdala sa mi stále veľmi hustá, tak som pridala trošku cery a bolo po pralinkách.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Boyle úplne s tebou súhlasím, kažký druh čoko vyžaduje inú teplotu. Ten teplomer je kovový.Zajtra môžem pridať obrázok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdatnejšie čokoládky, chcem sa opýtať chcela by som robit pralinky, či je potrebný ten teplomer pri topeni čokolády a ak ano či nemáte niektorá na predaj, je dosť drahý čo som pozerala po nete.