stavba a prevoz torty
Pozrite si aj
No prvu poschodovu a hned naostro na svadbu? Drzim palce, podme po poradi: stredovu palicku zozenies v papiernictve, maju rozne velkosti, ja nedavam stredove, len vystuzujem poriadne poschodia a lepim Piping gelom podlozky pod tortami. Podlozku na taketo velke torty pouzivam papierovu, ale 12mm hrubu, maju ju napr.vo www.korunaplus.sk , vydrzala aj 16kg torty. poschodove torty sa prevazaju pohromade vacsinou, osve len na tych stojanoch, tie sa skladaju potom na mieste. Co sa tyka kremov, je to rozne, ja robievam slahackove do hlavnych svadobnych, lebo kazdy ma maslovych kremov dost v zakuskoch, chcu lahsiu chut a s ovocim. Podla mna tu poschodovu to robis hlavnu ci? ...a ta sa jedava a kraja prva, ak sa nemylim, cize spytaj sa narovinu, kedy sa bude jest a podla toho sa rozhodni s kremom a ci ovocie dat, aby sa nepokazilo... vela stastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no moja nemusis sa bat ja som robila tiez prvy krat teraz 3 poschodovu a hned na svabu MALA VELKY USPECH , KUKNI V ALBUME! INAK SOM VYSTUZOVALA AKO COOKERKA , BEZ TEJ DLHEJ NAKONIEC A DRZALO TO PERFIS :-d
spodok bol : vanielkovy a coko korpus + prizsky krem s visnovym frutaffilom, kropeny rumomom
stred orechovy korpus + karamelovy krem +oprazene lieskove orechy
vrch cokoladvy korpus, karamelovy krem + rumovo-orechova masa ako na zakusok opity izidor plnky som robila zo slkahaciek , nie pudingove
mala 13kg
teraz robim macherku, ale som mala rešpekt!!!!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no teda miruš ty máš právo robiť macherku!!!! tortička je luxusná, prekrásna!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som už trojposchodových robila aj prevážala viac, všetky boli vystužené pevnejšími slamkami a kartónmi obalenými v potravinárskej fólii. V strede každého kartónu som urobila kruhový otvor s priemerom asi 2cm a dala stredovú hrubšiu slamku, alebo paličku. Ťažšie torty mám na doske, ktorú mi potom vrátia, má povrchovú úpravu ako pracovná doska kuchynskej linky. Ale robila som aj 12kg na podložke z dvoch kartónov, medzi ktorými bola lepenka. Doteraz som torty vystužovala len "pre istotu". Od minulého piatku (bolo 13.) už viem, prečo ich vystužiť treba, najmä keď sa prevážajú na väčšiu vzdialenosť... Viezla som trojposchodovú svadobnú tortu asi 60km a kamión idúci po vedľajšej ceste mi nedal prednosť. Nakoľko išlo oproti auto, bola som nútená, aby sa nič nestalo urobiť tzv.myšičku - strhnúť volant vľavo a vzápätí vpravo. Torta, ktorá mala 10kg a 39cm výšku sa síce na doske posunula asi o päť cm, jednotlivé poschodia sa tiež nepatrne pohli, ale inak sa jej nič nestalo. Stačila nepatrná úprava a nikto nič nespoznal. (Iba som mala nervy v kýbli) Tiež som zvažovala, že ju preveziem rozloženú a zložím až na mieste, pri tejto torte by to nebol problém, ale som si povedala -. veď som ich už toľko viezla...viem, bola to extrémna situácia, ale som poučená do budúcnosti. Poschodovú tortu budem už vystužovať VŽDY a keby si to niekto neželal, nepečiem. Ak to bude čo i len troška možné,poveziem ju rozloženú, aj keby som ju mala na mieste dve hodiny dokončovať. Krémy som mala šľahané nad parou, sú pevné super, trošku ich líznem aj medzi poschodia, aby sa prilepili a pod tortu na podložku dávam trošku medu - ten prilepí tortu a možno ju aj v ten nešťastný piatok zachránil. Skladaj jednotlivé poschodia dobre vychladené a stuhnuté, ja každé už s kartónom obmazávam aj poťahujem. Nech sa ti tortička vydarí, aj ja som prvú poťahovanú piekla hneď poschodovú
a nech sa ti nikdy neprihodí to, čo mne. Ja som len tortu ratovala, že som sa mohla prizabiť ma ani nenapadlo ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moju prvu 5-poschodovu tortu som prevazala kazdu osobitne v krabiciach dookolo umele flase s vodou-tyzden zmrazovane,kedze vonku bolo asi takto
a pred nami 550 km.Asi 2 hodiny pred krajanim torty som ju zacala skladat,dovtedy boli po jednej v chladnicke posledne 2 som vystuzene vobec nemala ale stredovu vystuz som dala lebo som sa bala ,ze sa vykydne
spodna bola nutelova ,orechove cesta , druha bola puncova, tretia zacher,4 ovocna s jogurtovou plnkou a posledna makova.Hodinu sme sa vytesovali ,fotili a za chvilu bolo po nej.......a moj uzasny pocit z prevedenej prace ale zostal,...a poviem vam tyzden som uz nespavala ako ju upeciem ako ju prevezieme ako ju poskladam aa...a..myslim,ze ty mas o jeden problem menej-vonku nie je takto
drzim palceky nech sa ti torticka vydari-neboj nic pusti sa do stvorky!!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robím to ako timea 248, tiež do stredu podložky 2., 3, 4. poschodia vyrežem kruh o priemere cca 2-3 cm . Takto sa stredovou paličkou určite trafíš skrz. Nech sa podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jej..dakujem vam...ste super...tusim sa bojim o cosi menej...uvidime kolko schudnem kym to dorobim ano, ma to byt hlavna svadobna takze zo seba vyzmykam maximum ..este raz vam dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte zienky, chcem sa poradit, lebo som si tu precitala dost a este nemam uplne jasno v niektorych veciach. idem robit svadobnu tortu, prvu a vlastne aj prvu 3poschodovu mozno si trufnem aj na 4 poschodia haha..rozumiem tomu , ze kazde poschodie mam vystuzit a to nasledovne aj podlozit kartonovou podlozkou, nieje mi jasne ako tam cez cele pichnem tu dlhu palicku a aky by asi mala mat priemer, asi nie od metly ze
? vidim ze vase svadobne torty su na podlozkach z polystirenu ale ich vaha je tipujem cca 14kg, je to dost pevne? musim tortu previest uz teraz mam z toho bobky tak sa este opytam zdobite jednotlive poschodia osobite apotom to skladate, a ked je pokope uz len detailiky? ci sa mylim aj ju prevazate v celku? a este ak mozete poradte najlepsie plnky do takychto tort, isto tam bude kopec inych sladkosti a ako vzdky na svadbe nikomu nechuti jest len pit
takze tipujem ze nebude hned krajana..nech to teda vydrzi aspon 1/2 dni v chladnicke...juj obdivujem vase skusenosti a zrucnosti...dufam ze neurobim sebe ani tomuto sladkemu umeniu hanbu 