reklama

slana torta


reklama

co je vhodne pouzit na slanu tortu?mam na mysli chlieb aky je vhodny...alebo pecivo neviem co by bolo lepsie dakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

zlatat, St, 10. 11. 2010 - 17:11

doma upečený chlieb ...teda chlebové cesto upiecť vo forme a potom len prekrojiť a plniť ... teda aspoň ja to tak budem v januári robiť

Ivetak, St, 10. 11. 2010 - 17:26

Ja som kúpila okrúhly chlieb a kôrky som odkrojila, vznikol mi "korpus", ktorý som prekrojila na 3 časti.

adušik, St, 10. 11. 2010 - 17:45

ahoj robím dosť často a používam iba sendvičový chlieb a najčastejšie vajíčkovú pomazánku

adka30, St, 10. 11. 2010 - 18:56

ja odkrojujem len vrch, chlieb si pečiem lidlový podľa tvaru ktorý chcem / potrebujem ale bočné korky nechavam :D

Boyle, St, 10. 11. 2010 - 19:11

Špecialistky na slané torty sú Irma a zut12 a určite Ti poradia, ak sa ich spýtaš.
Od Irmy viem, že pečie vo vysokom pekáči hotovú zmes na chlieb, má ho potom obdlžnikový a rovnako vysoký, skrojí len vrch. Jej ďalšou špecialitou sú opražené slnečnicové jadierka na obvode torty, ktoré sú nielen na ozdobu a ochutenie, ale aj chránia namazaný okraj torty. Má aj skvelé plnky (chutnala som na stretkách Vyplazený jazyk a pekne zdobí.
Zut12 má úžasné nápady na zdobenie, dala sem i niekoľko postupov.
Nech sa Ti darí Mrkám

lucka 2, St, 10. 11. 2010 - 20:23

Zut12 ma uzasne napady, potvrdzujem co pise Boyle, ale aj uzasne plnky (tiez som chutnala) Vyplazený jazyk a okrem toho ma aj velmi dobre a velke Zlomené srdce

mobana, St, 10. 11. 2010 - 19:24

Ja si tak ako niektoré dievčatá chlieb pečiem vo forme aký chcem mať tvar srdce, podkovu. Plním rôzne.

fani, St, 10. 11. 2010 - 19:44

Často robím slané torty-teda najviac sa páčia podkovy. Chlieb si upečiem doma vo forme , odkrojím vrch, naplátkujem, naplním a je to. Všetko závisí akú slanú tortu pečieš. Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok

adaso, St, 10. 11. 2010 - 20:11

Mne sa prave dostal do ruky recept na slanu piskotu. je z casopisu Chutovky a slane pecivo, teraz je v predaji. Netusim ake by to mohlo byt, ale myslela som na to, ze by som vyskusala upiect,naplnit a potiahnut. Hadam to bude v pohode, ak tu dam recept. Úsmev
3 vajcia, 120 g hladkej muky, 1 kl soli, 1 kl prasku do peciva.
Bielky vyslahat, pridat sol, vyslahat do tuha. Prislahat zltky, rychlo primiesat muku s praskom do peciva a rozotriet na plech. piect pri teplote 200 stupnav asi 10 min.
Ale podotykam, nemam to odskusane, takze netusim.
Podla receptu sa z toho vykroja trojuholniky a dva sa spajaju nivovou plnkou.

Mozno sa da urobit väcsie mnozstvo a prekrojit, treba vyskusat. Ak sa toho chytim cez vikend, dam vediet Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama