slana torta
Pozrite si aj
doma upečený chlieb ...teda chlebové cesto upiecť vo forme a potom len prekrojiť a plniť ... teda aspoň ja to tak budem v januári robiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja pouzivam sendvicovy chlieb
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som kúpila okrúhly chlieb a kôrky som odkrojila, vznikol mi "korpus", ktorý som prekrojila na 3 časti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj robím dosť často a používam iba sendvičový chlieb a najčastejšie vajíčkovú pomazánku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem moc...treba odkrojit aj korku alebo to nechat tak?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja odkrojujem len vrch, chlieb si pečiem lidlový podľa tvaru ktorý chcem / potrebujem ale bočné korky nechavam :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Špecialistky na slané torty sú Irma a zut12 a určite Ti poradia, ak sa ich spýtaš.
Od Irmy viem, že pečie vo vysokom pekáči hotovú zmes na chlieb, má ho potom obdlžnikový a rovnako vysoký, skrojí len vrch. Jej ďalšou špecialitou sú opražené slnečnicové jadierka na obvode torty, ktoré sú nielen na ozdobu a ochutenie, ale aj chránia namazaný okraj torty. Má aj skvelé plnky (chutnala som na stretkách a pekne zdobí.
Zut12 má úžasné nápady na zdobenie, dala sem i niekoľko postupov.
Nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zut12 ma uzasne napady, potvrdzujem co pise Boyle, ale aj uzasne plnky (tiez som chutnala) a okrem toho ma aj velmi dobre a velke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si tak ako niektoré dievčatá chlieb pečiem vo forme aký chcem mať tvar srdce, podkovu. Plním rôzne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Často robím slané torty-teda najviac sa páčia podkovy. Chlieb si upečiem doma vo forme , odkrojím vrch, naplátkujem, naplním a je to. Všetko závisí akú slanú tortu pečieš.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa prave dostal do ruky recept na slanu piskotu. je z casopisu Chutovky a slane pecivo, teraz je v predaji. Netusim ake by to mohlo byt, ale myslela som na to, ze by som vyskusala upiect,naplnit a potiahnut. Hadam to bude v pohode, ak tu dam recept.
3 vajcia, 120 g hladkej muky, 1 kl soli, 1 kl prasku do peciva.
Bielky vyslahat, pridat sol, vyslahat do tuha. Prislahat zltky, rychlo primiesat muku s praskom do peciva a rozotriet na plech. piect pri teplote 200 stupnav asi 10 min.
Ale podotykam, nemam to odskusane, takze netusim.
Podla receptu sa z toho vykroja trojuholniky a dva sa spajaju nivovou plnkou.
Mozno sa da urobit väcsie mnozstvo a prekrojit, treba vyskusat. Ak sa toho chytim cez vikend, dam vediet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
co je vhodne pouzit na slanu tortu?mam na mysli chlieb aky je vhodny...alebo pecivo neviem co by bolo lepsie dakujem