reklama

skryté číslo v torte - hrúbka cesta


reklama

Ahojte dievčatá, idem robiť tortu so skrytým číslom vo vnútri a chcem sa Vás spýtať asi aké hrubé by malo byť každé poschodie? Na týchto stránkach som niekde čítala, že asi 1 cm. To mám piecť už rovno také tenké (že vylejem na plech len 1/2 dávku a rovnomerne rozotriem), alebo mám po upečení plát rozkrajovať? Koľko tých plátov sa zvykne dávať na seba? (z vonku to bude švajčiarsky nožík s č. 13)Ďakujem ...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Korona, Št, 05. 08. 2010 - 11:27

...to si napeč také tenké pláty, potom by sa ti to zle prerezávalo, nemala by si rovnakú hrúbku, isto budeš potrebovať takých 7-8 plátov najmenej.Úsmev Torta

http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/skryta-cislica-v-torte

pláty napeč tenké, neprerezuj, trúsili by sa ... mne v pohode stačili 4 bledé a 2 tmavé, výsledný kváder mal šírku cca 13 cm a na dĺžku plechu..
ja robím cesto nasledovné : 6 vajec celých + 1,5 hrnčeka kryštál cukru + 1 vanilkový cukor, vyšľahať, prišľahať 3/4 hrnčeka mlieka a 3/4 hrnčeka oleja, pridať 3 hrnčeka polohrubej múky s 1a1/2 balíčkom kypriaceho prášku - toto cesto rozdelím na dva plechy -je to klasika bublaninové cesto, je vláčne a dobre nakysne.. skús Mrkám je tak akurát hrúbky cca 1 cm, používam len tento recept a mám ho osvedčený... Torta Torta Torta

VALI, Št, 05. 08. 2010 - 12:54

Keď robím tortu so skrytým číslo upečiem si 4x cesto svetlé (ako roládu) a 2x cesto tmavé rovnakej hrúbky. Snažím sa čonajtenšie aby torta nebola príliš vysoká Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie . A potom nastáva práca s prekladaním svetlého a tmavého cesta, No aby som nezabudla,Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa aj krém si pripravím svetlý a tmavý, aby splynul s cestom. Ja tu píšem, píšem a pritom som si spomenula že už som niekde videla postup, preto už dosť môjho písania, posielam adresuKvietok Kvietok Kvietok

http://www.tortyodmamy.sk/?q=fotopostupy&page=42

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama