rýchlo pomoc - Karamelový krém
Pozrite si aj
puding je dobry nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skús ešte znova spaliť cukor na karamel, a pomaličky vlievaj mlieko a stále stíšené miešaj,/ hrudky sa urobia, keď to tam daš naraz/, kým to je už len troška husté, mlieka tam nejde veľa. A potom už len schlaď a primiešaj k ostatnému, tak robím ja. Veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani skúsim...potom dám vedieť, či sa zdarilo....musela by som do obchodu utekať, puding doma nemám...takže toto riešenie vyskúšam....dakujem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak nezdarilo....strašne sladké to ostalo a to salko tam strašne prerážalo.....keby som to dala medzi korpusy, tak by nám to zalepilo ešte aj črevá, nie iba ústa ....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mamkina sestra je majsterka ucnom ona skaramelizuje cukor a prileje vodu a len taku zmes (vychladnutu)da do pudingu so zlateho klasu a riadne vymiesa z maslom.Neboj zmaknes to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
milik a aký pomer cukru, vody, zlatého klasu a masla?...dakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už sa mi to raz stalo, ale to som robila griláž, celé som to ešte trochu povarila - aj s tým maslom, na úplne slabom plyne, trochu to stmavlo a nabralo takú karamelovejšiu chuť, pri griláži to nevadilo, ale na krém to musíš potom dobre vychladiť a prešľahať. A raz som skúšala aj tak, že som pridala 1 kl instantnej kávy rozpustenej v lyžičke vody, aj to bolo dobré a nebolo to také sladké. Ja už salkový krém nesladím, my máme radšej menej sladké.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak ti mám poradiť urob si karamel v pomere 1:1 smotana na šľahanie a kryštalový cukor...cukor nechaj skaramelizovať a prilej smotanu. (daj si ju okriať do mikrovlnky a neurobia sa ti také hrudky a máš to aj rýchlejšie hotové- toť moja skúsenosť. Karamel nechaj vychladnúť a krém si dochutíš podľa toho ako chceš a čo ti zostane si uskladni v chladničke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tento a je vynikajuci: 25 dkg cukru upalit na karamel, do toho pomaly a za staleho miesania vliat !horuce mlieko! 3dcl, na miernom ohni nechat rozvarit pripadne hrcky. A potom do toho vliat 2dcl mlieka zmiesane s 2 karamelovými pudingami. Uvarit puding a do vychaldnuteho vmiesat 500 g masla. Puding je dost tuhy, pred zmiesanim s maslom ho treba poriadne premiesat mixerom, inak sa urobia hrudky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tento krem pouzivas aj pod potah?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
macis vyskúšala som tvoj recept a musím povedať vyšiel OK....deti sa mi nechceli od misky odtrhnúť
....hrudky sa mi nenarobili, ani som nemusela premiešať mixerom.....urobila som to tak, že som si panvicu zobrala k telke..uvarila kávu a miešala a miešala a miešala, až kým nebol vychladený
....torta sa bude krájať až zajtra, tak dám vedieť ako chutila aj ostatným....dakujem.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skúsim niečo iné...dakujem za typy na recepty..ešte sa opýtam...na priemer 26 dvakrát prekrojený + pod poťah, bude stačiť krém z 500 g masla?....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si mohla ešte primiešať maslo trochu to zjemní to sladké a ešte primiešať mletých orechov a dať na korpus s džemom a nebude to také, veď torty sú sladké, alebo aj keby si pridala nejaké kyslejšie ovocie či zaváreninu, škoda je to vyhodiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani ja som ho nevyhodila...teda vyhodila, ale do mrazničky.....a maslo som pridala, ale stále to bolo velmi, velmi sladké....tak som si povedala, že v tomto momente nejdem šiť horúcou ihlou /som bola nakúrená/ a urobila som radšej druhý recept...krém je v mraziaku a ked si premyslím,že čo s ním a ako, tak ho použijem....tie orechy a dzem nie su zlý nápad...dakujem..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj...ja robim karamel zo smotany na slahanie a cukru 1:1 a potom ked trosku stuhne je taky polotuhy tak ho pekne zapracujem do masloveho kremu !je fakt dobry!som cukrarka a robim ho odvtedy co ma ho naucili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá potrebujem urgentne znovu pomoc.....orechový korpus je ok...dakujem za radu....aaaalllleeee pooomoc....robila som že karamelový krém podla tohto receptu: 10 dkg cukor rozpáliť, pridať nevarené salko a maslo...ale kameň úrazu u mňa nastal vo chvíli, ked som začala robiť karamel....neviem kde som urobila chybu, ale ked som tam vliala to salko, tak mi ostali také karamelové hrčky, ktoré nie a nie rozpustiť,,,tak som to hodila cez sitko, šupla do toho maslo a teraz ked som to okoštovala, tak chuť krému je skôr taká "salková"ako karamelová....prosím poradte, ako sa to dá ešte zachrániť...alebo to má mať takú chuť?...neviem....karamelový krém som ešte nerobila, a toto sa mi nezdá...nie je zlý, ale!!!!....rozmýšlam, že tam dám ešte uvarený karamelový puding...či?.....
