reklama

rýchlo pomoc - Karamelový krém


reklama

dievčatá potrebujem urgentne znovu pomoc.....orechový korpus je ok...dakujem za radu....aaaalllleeee pooomoc....robila som že karamelový krém podla tohto receptu: 10 dkg cukor rozpáliť, pridať nevarené salko a maslo...ale kameň úrazu u mňa nastal vo chvíli, ked som začala robiť karamel....neviem kde som urobila chybu, ale ked som tam vliala to salko, tak mi ostali také karamelové hrčky, ktoré nie a nie rozpustiť,,,tak som to hodila cez sitko, šupla do toho maslo a teraz ked som to okoštovala, tak chuť krému je skôr taká "salková"ako karamelová....prosím poradte, ako sa to dá ešte zachrániť...alebo to má mať takú chuť?...neviem....karamelový krém som ešte nerobila, a toto sa mi nezdá...nie je zlý, ale!!!!....rozmýšlam, že tam dám ešte uvarený karamelový puding...či?..... Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

JANAAB, Št, 25. 11. 2010 - 13:52

skús ešte znova spaliť cukor na karamel, a pomaličky vlievaj mlieko a stále stíšené miešaj,/ hrudky sa urobia, keď to tam daš naraz/, kým to je už len troška husté, mlieka tam nejde veľa. A potom už len schlaď a primiešaj k ostatnému, tak robím ja. Veľa zdaru Úsmev

jani skúsim...potom dám vedieť, či sa zdarilo....musela by som do obchodu utekať, puding doma nemám...takže toto riešenie vyskúšam....dakujem.... Kvietok Kvietok Kvietok

tak nezdarilo....strašne sladké to ostalo a to salko tam strašne prerážalo.....keby som to dala medzi korpusy, tak by nám to zalepilo ešte aj črevá, nie iba ústa .... Kvietok Kvietok Kvietok

milik, Št, 25. 11. 2010 - 13:58

mamkina sestra je majsterka ucnom ona skaramelizuje cukor a prileje vodu a len taku zmes (vychladnutu)da do pudingu so zlateho klasu a riadne vymiesa z maslom.Neboj zmaknes to Slnko

milik a aký pomer cukru, vody, zlatého klasu a masla?...dakujem... Kvietok Kvietok Kvietok

Sigetka, Št, 25. 11. 2010 - 14:01

Už sa mi to raz stalo, ale to som robila griláž, celé som to ešte trochu povarila - aj s tým maslom, na úplne slabom plyne, trochu to stmavlo a nabralo takú karamelovejšiu chuť, pri griláži to nevadilo, ale na krém to musíš potom dobre vychladiť a prešľahať. A raz som skúšala aj tak, že som pridala 1 kl instantnej kávy rozpustenej v lyžičke vody, aj to bolo dobré a nebolo to také sladké. Ja už salkový krém nesladím, my máme radšej menej sladké.

Ak ti mám poradiť urob si karamel v pomere 1:1 smotana na šľahanie a kryštalový cukor...cukor nechaj skaramelizovať a prilej smotanu. (daj si ju okriať do mikrovlnky a neurobia sa ti také hrudky a máš to aj rýchlejšie hotové- toť moja skúsenosť. Karamel nechaj vychladnúť a krém si dochutíš podľa toho ako chceš a čo ti zostane si uskladni v chladničke Úsmev

macis, Št, 25. 11. 2010 - 15:09

ja robim tento a je vynikajuci: 25 dkg cukru upalit na karamel, do toho pomaly a za staleho miesania vliat !horuce mlieko! 3dcl, na miernom ohni nechat rozvarit pripadne hrcky. A potom do toho vliat 2dcl mlieka zmiesane s 2 karamelovými pudingami. Uvarit puding a do vychaldnuteho vmiesat 500 g masla. Puding je dost tuhy, pred zmiesanim s maslom ho treba poriadne premiesat mixerom, inak sa urobia hrudky.

macis vyskúšala som tvoj recept a musím povedať vyšiel OK....deti sa mi nechceli od misky odtrhnúť Chichocem sa Chichocem sa ....hrudky sa mi nenarobili, ani som nemusela premiešať mixerom.....urobila som to tak, že som si panvicu zobrala k telke..uvarila kávu a miešala a miešala a miešala, až kým nebol vychladený Chichocem sa Chichocem sa ....torta sa bude krájať až zajtra, tak dám vedieť ako chutila aj ostatným....dakujem..... Kvietok Kvietok Kvietok

skúsim niečo iné...dakujem za typy na recepty..ešte sa opýtam...na priemer 26 dvakrát prekrojený + pod poťah, bude stačiť krém z 500 g masla?.... Kvietok Kvietok Kvietok

JANAAB, Št, 25. 11. 2010 - 18:22

si mohla ešte primiešať maslo trochu to zjemní to sladké a ešte primiešať mletých orechov a dať na korpus s džemom a nebude to také, veď torty sú sladké, alebo aj keby si pridala nejaké kyslejšie ovocie či zaváreninu, škoda je to vyhodiť Hambím sa Úsmev

jani ja som ho nevyhodila...teda vyhodila, ale do mrazničky.....a maslo som pridala, ale stále to bolo velmi, velmi sladké....tak som si povedala, že v tomto momente nejdem šiť horúcou ihlou /som bola nakúrená/ a urobila som radšej druhý recept...krém je v mraziaku a ked si premyslím,že čo s ním a ako, tak ho použijem....tie orechy a dzem nie su zlý nápad...dakujem.. Kvietok Kvietok Kvietok

anikvet, Št, 09. 12. 2010 - 22:35

Ahoj...ja robim karamel zo smotany na slahanie a cukru 1:1 a potom ked trosku stuhne je taky polotuhy tak ho pekne zapracujem do masloveho kremu !je fakt dobry!som cukrarka a robim ho odvtedy co ma ho naucili

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama