Postup na ružičky so stopkou
Ja robím ružičky zo sušeného mlieka a pr. cukru/1diel mlieka,2 diely pr. cukru,vodu podľa potreby
1.na fóliu si narobím guľky na lupienky a medzi 2 fóliami ich prstom vytvarujem na lupienky. Ak je cesto mäkké,nechám ich na inej fólii trochu stvrdnúť,ale len tak,aby sa dali zliepať. Na fotke sú biele,robila som to na ukážku pre tento postup
2.Potom lupienky pripájam od najmenšieho k najväčšiemu,poľa toho,akú veľkú ružičku chcem a na spodu postupne vytváram ihlan,/alebo špic/,ktorý potom slúži na zapichnutie do torty
3.Keď je ružička hotová,dám ju sušiť do podložky na vajíčka,na ktorej sú spravené dierky a nechám tak ružičky zaschnúť






Komentáre
perfektne a netreba ziadne drotiky asi, či?

Netreba žiadne drôtiky,len to musíš nechať zasušiť aspoň do druhého dňa a ak je marcipán na torte už stvrdnutý,spravím si pre istotu dierku pre ružičku špáratkom
super,tak toto hdam zvladnem aj ja
perfektne...
Perfektné, to vyskúšam určite, lebo ruže neviem robiť. Ďakujem

Niet za čo, som rada,že som svojim príspevkom niekomu pomohla

emkabenka,klobuk dolu super napad,nech mas este vela dobrych

Ďakujem aj mne si pomohla vyskúšam držte mi palce idem piecť pre svokru dúfam že mi to vínde a ja budem dobrá nevesta.

Aj mne si velmi pomohla tiež iba začínam a potrebujem čo najjednoduchšie postupy.Neviem či so mna niečo bude ale mám 54 a začínam s tortami.Zákusky nie su problém,ale tie torty/zdobenie/ nemám odvahu.
Tak veľa šťastia, ja mám 57,torty som piekla dávno, ale len také obyčajné a len pre rodinu, "chytilo" ma to asi pred rokom po objavení tejto stránky. Nech sa Ti darí

Tak ja sa hlasim do klubu.Mam 55,zacala som pred 2 rokmi a upiekla som uz asi 300 torticiek.Torticky mi urobili zivot dinamickejsim a krajsim.Vsetkym Vam babenky
drzim palce

krasne a jednoduche :-
akurat pre mna, tiez zacinam a nemam vykrajovacky
trochu mi to pripomina detstvo, ked moja mamka robievala podobnym sposobom ruzicky zo zele cukrikov a cukru
DAKUJEM
veľmi pekné priam nádherné chcela by som sa spýtať marcipán na tie ružičky si robíte či kupujete - pomôžte mi prosím chcela by som sa to naučiť - ďakujem
Marcipán robím zo sušeného mlieka v pomere približne 1,5 dielu cukru a 1 diel sušeného mlieka, všetko preosiate. A vodu, s tou opatrne. Niekto dáva olej, mne sa osvedčila voda. Keď je cesto v miske zmiešané na správnu hustotu, potriem si ruky olejom a už len dobre miešam v dlaniach. Musí byť dobre vymiešané. Farbu používam tekutú aj gelovú, Tekutú si pridám trochu ešte do nezamiešaného cesta, lebo tá dosť zriedi cesto. Do hotového potom už len pridám do správneho odtieňa. Takýto marcipán rýchlo tuhne, odtrhnem si len trochu, ostatné dám do mikroténoveho vrecka. Narobím si malé guličky asi ako hrášok aj trochu väčšie,asi 12 - 15 ks, poukladám na olejom potretý mikrotén prikryjem ďaľším naolejovaným mikroténom, namočím ukazovák do oleja a guličky roztlačím na tenké kolieska. preložím si ich na iný mastný mikrotén, aby trochu stuhli a robím ďaľšie guličky. Potom už len spájam od menších koliesok po väčšie, čo je na obrázku pri postupe vidieť. Ešte pripomeniem, že ak je cesto náhodou veľmi mäkké, stačí ho nechať postáť, ono stuhne. Ale ak je veľmi mäkké, treba pridať mlieka. Dôležité je ale dobre ho vymiešať. Nech sa darí
