ruský rez
Pozrite si aj
Ja mám tento: 250g hladkej múky, 170g masla alebo margarínu, 80g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, štipka soli, 1/2 ČL kypriaceho prášku spolu zamiesime na hladké cesto, rozvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, preložíme na plech a upečieme do ružova. Potom natrieme vanilkovým krémom a ozdobnou trubičkou nahusto nastriekame sladkú penu /sneh/, trochu cez sito pocukríme a v mierne vyhriatej rúre dopečieme do ružova.
Krém: 3/4 l mlieka zmiešame so 70g polohrubej múky, 4 žĺtkami, 20 g škrobovej múčky, 1 vanilínovým cukrom a 20g masla - spolu uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame 200g práškového cukru.
Pena /sneh/: 5 bielkov ušľaháme dotuha, postupne pridáme 200g práškového cukru, a 1/2 balíčka vanilínového cukru. Nad parou dobre ušľaháme. Recept je zo starej kuchárskej knihy, takže držím palčeky, nech sa vydarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte neviete nahodou niekto recept na ruský rez ? dakujem velmi pekne