
So slanou plnkou je tiež výborná.
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | gramov | Hera |
100 | gramov | majonéza |
240 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | škrob |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
trocha | soľ |
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme Heru a opäť prešľaháme, postupne pridávame ostatné ingrediencie, kým nevznikne mierne hustá hmota.
Formu na "Ruské orechy" zahrejeme z obidvoch strán, len prvýkrát potrieme výdutky olejom, plníme ich cca do polovice, tak aby po zatvorení formy pri stálom pevnom zovretí rukovätí sa upiekli do mierne zlatej farby.
Doba pečenia nad priamym miernym ohňom je po obidvoch stranách cca 1 minúta.
Po upečení výdutky samy z formy vypadnú. Aby som nezabudla. Treba si pripraviť celú rolku kuchynských papierových utierok.
Pri pečení si odkvapkajúci tuk okolo formy neustále utierame. Upečené vychladnuté výdutky plníme obľúbenými plnkami - oškvarková, klobásová, cesnaková, bryndzová, syrová, vajíčková. Pridať môžeme aj zeleninu.
Ďalšie recepty
irmuška, Ty si hotový poklad. Na slano som ešte nerobila a zatiaľ mi to ani nepasovalo. Tvoj recept vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super Irmuska mnam, mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška,ďakujem za recept,a Ajatke za formu,hneď vyskúšam.Ešte raz srdečná vďaka.Zdenka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška teším sa aj na slanú verziu
Dievčatá, skôr ako som začala piecť orechy dala som na plynový šporák alobal a to tak, že som vystrihla otvor okolo horáka - ušetrila som si kopu práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akurát som rozmýšľala aj nad slanou a šikovnejšie ma predbehli
verím , že bude taká dobrá ako tá sladká
díííkk........
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška teraz som skončila. Robila som slanú verziu dve dávky - sú výborné. Recept som neupravovala, vyšiel perfektne, tak ako si napísala. Ďakujem pekne za sladkú i slanú verziu ruských orechov sú vynikajúce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška - chcem sa opytať , ake maju byť sladke orechy po upečeni? moje su veľmi tvrde:( ak mam prirovnať, tak su tvrdšie než "lacné" detske piškoty (alebo pred koncom zaručnej doby )
Asi robim niekde chybu, 600g hl. muky do 2 vajičiek a 200g masla nespracujem, 100g hl.muky mi zostalo a cesto som mala tuhšie, než je na fotke v postupe.Mam zlu kuchynsku vahu alebo male vajička ??? Prosim poradte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept sedí, robila som ho viackrát. Musím uznať, že aj ja som mala prvýkrát tvrdšie orechy a pritom som použila zakaždým ten istý recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuška doniesla na stretko do Šurian aj slané aj sladké no môžem vás uistiť že boli
prefektnéééééééééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...to verim,Irmuska ma super recepty.
Irmuska diiiiiiik, len nemam tu formu,a co mam 5 orechov,to je o nicom,
urcite ju budem zhanat..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som pred chvíľou upiekla sladké orechy.
Ďakujem tiež Irmuške za recept a Alenke za formu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recepty sú určite super - sladké i slané. Kde sa ale dá dostť forma na tie orechy? Už dávno ju zháňam, akosi nemám šťastie. Poradíte? Vďaka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hore pod textom som uviedla možnosť objednania formy.
Veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčata nemožem najsť ruske orechy na sladko či to cesto je take iste ako na slano?slane idem skuśať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pači sa : http://www.tortyodmamy.sk/ruske-orechy-0
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, ktoré máte záujem o formu na orechy, videla som ju aj v jednom internetovom obchodíku tu na pravej strane (cukrar....op). Pozrite si to, len neviem či ju majú na sklade
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.cukrarshop.sk/cukrarshop/eshop/26-1-Forma-na-ruske-oriesky
Teraz je na sklade
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fakt tam ide majonéza?A čo môžem dať namiesto škrobu?..posledný som dala do prania...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irmuškáááá...abo ktokoľvek...poraďte prosím (viď vyššie
)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aramana
fakt MAJONÉZA už som čítala aj také (nie na týchto stránkach), že tam dala tatarskú omáčku, tak to nie je dobre.
Namiesto škrobu daj hladkú múku, najlepšie špecial. Neviem ako rýchlo to chceš upiecť? Ale čo tak, postrúhať zemiak-y, počkať chvíľu, odliať vodu a sadnutý škrob tam dať.
Aramana
keby si toľko neprala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak pôjdem aj ja skúšať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Irma,ďakujem za recept na slanú verziu.
Alenke- ajatke za formu.