
reklama
Chutné syrové pečivo...
Ingrediencie
40 | dekagramov | hladká múka |
15 | dekagramov | tvrdý syr |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | Hera |
2 | čajové lyžičky | soľ |
štipka | mletá červená paprika | |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | mlieko |
Na ozdobu: | ||
trocha | mandle | |
trocha | rasca | |
trocha | sezam |
Postup
Zo všetkých indrigencií vypracujeme cesto, ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Potrieme vajíčkom, ktoré sme zmiešali s 1 polievkovou lyžicou mlieka. Môžeme ozdobiť mandľou, syrom, rascou, sezamom...
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.