
reklama
Chutné syrové pečivo...
Ingrediencie
40 | dekagramov | hladká múka |
15 | dekagramov | tvrdý syr |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | Hera |
2 | čajové lyžičky | soľ |
štipka | mletá červená paprika | |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
1 | polievková lyžica | mlieko |
Na ozdobu: | ||
trocha | mandle | |
trocha | rasca | |
trocha | sezam |
Postup
Zo všetkých indrigencií vypracujeme cesto, ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Potrieme vajíčkom, ktoré sme zmiešali s 1 polievkovou lyžicou mlieka. Môžeme ozdobiť mandľou, syrom, rascou, sezamom...
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.