Roztečené a lepkavé cesto na medovníky
Pozrite si aj
Neviem, či si dávala med podľa váhy, alebo podľa objemu, v druhom prípade bolo asi moc medu. ja dávam vždy teplý, lepšie sa dávkuje aj rozmieša.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla váhy. a vieš mi poradiť čo teraz s tým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pridaj múky, koľko cesto znesie. Uvidíš, či to pomôže. Určite nepridávaj nič iné, ani cukor, ani nič, len múku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem idem to teda skúsiť napíšem ako to dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mne sa to tiež raz stalo,ale to bola moja chyba,nikdy nepoužívam na medovníky hladkú múku špeciálnu,ale hladkú T-650,to cesto je vtedy úplne iné-hustejšie,ja som myslela hladká múka ako hladká.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj. ja robím tieto a sú fajne. recept mám od mojej babky.Je to malá dávka.
Medovníky: 280g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1PL medu, 1Kl sódy bikarbóny, 1KL mletej škorice, 2 vajcia.
Vymiesiť a nechať 2 hodiny v chladničke stáť. Ja dávam múku aj špeciál.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chyba je v múke , alebo v mede . Verte mi. Med , ktorý sa rozteká je riedený , resp. prehriaty. My máme svoj med , tak o tom by som Vám vedela rozprávať.
Najlepšie je kupovať "z dvora" a podľa mňa, tuhý. Ja zo skúsenosti viem , že i v najhorúcejšom lete , keď stáčame med je tuhý tak do 3 dní/ záleží to ale aj od kvetín , kde včielky zbierajú a z ktorých /. Mám odberateľov už roky , ktorý chcú tuhý a aj žienky čo pečú. Istota je istota.
Múka hladká je tiež rôzna , preto je najlepšie používať osvedčenú. Ja používam
T 650 , len neviem naspamať ktorý mlyn , iba vyzuálne- zelená.
Stalo sa už aj mne , že pri inej múke bolo cesto lepkavejšie ako obvykle.
Veľa zdaru v pečení.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som si vcera urobila cesto.Tiez bolo lepkavé tak som pridala trocha muky.No a dnes bolo tuhé.Ja mam recept kde cesto odpociva 24 hod.Dnes som piekla medovnicky a su super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ako píšu na medovníky len hladku T-650, ja si vždy ale pre istotu plech potriem Cerou a vysypem polohrubou múkou, to zabraňuje roztekaniu pečiva. Takto pečiem aj vanilkové rožteky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za radi.
Medovníky sa nakoniec podarili a sú fajne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kvalita cesta závisí aj na veľkosti vajec, ja si ich vážim a počítam 50 g na jedno vajce(nerozbité), takže ak sú príliš veľké, dávam menej kusov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem ako na lepkave cesto