reklama

Roztečené a lepkavé cesto na medovníky


reklama

neviem ako na lepkave cesto

Pozrite si aj


reklama


reklama

Boyle, Ne, 12. 12. 2010 - 15:45

Neviem, či si dávala med podľa váhy, alebo podľa objemu, v druhom prípade bolo asi moc medu. ja dávam vždy teplý, lepšie sa dávkuje aj rozmieša.

alager, Ne, 12. 12. 2010 - 15:52

Pridaj múky, koľko cesto znesie. Uvidíš, či to pomôže. Určite nepridávaj nič iné, ani cukor, ani nič, len múku.

marikas, Ne, 12. 12. 2010 - 16:50

mne sa to tiež raz stalo,ale to bola moja chyba,nikdy nepoužívam na medovníky hladkú múku špeciálnu,ale hladkú T-650,to cesto je vtedy úplne iné-hustejšie,ja som myslela hladká múka ako hladká.....

Ahoj. ja robím tieto a sú fajne. recept mám od mojej babky.Je to malá dávka.
Medovníky: 280g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1PL medu, 1Kl sódy bikarbóny, 1KL mletej škorice, 2 vajcia.
Vymiesiť a nechať 2 hodiny v chladničke stáť. Ja dávam múku aj špeciál.

Chyba je v múke , alebo v mede . Verte mi. Med , ktorý sa rozteká je riedený , resp. prehriaty. My máme svoj med , tak o tom by som Vám vedela rozprávať.
Najlepšie je kupovať "z dvora" a podľa mňa, tuhý. Ja zo skúsenosti viem , že i v najhorúcejšom lete , keď stáčame med je tuhý tak do 3 dní/ záleží to ale aj od kvetín , kde včielky zbierajú a z ktorých /. Mám odberateľov už roky , ktorý chcú tuhý a aj žienky čo pečú. Istota je istota.
Múka hladká je tiež rôzna , preto je najlepšie používať osvedčenú. Ja používam
T 650 , len neviem naspamať ktorý mlyn , iba vyzuálne- zelená.
Stalo sa už aj mne , že pri inej múke bolo cesto lepkavejšie ako obvykle.
Veľa zdaru v pečení.

erika43, Ne, 12. 12. 2010 - 21:53

Ja som si vcera urobila cesto.Tiez bolo lepkavé tak som pridala trocha muky.No a dnes bolo tuhé.Ja mam recept kde cesto odpociva 24 hod.Dnes som piekla medovnicky a su super. Vyplazený jazyk

Alena R, Po, 13. 12. 2010 - 13:46

Tak ako píšu na medovníky len hladku T-650, ja si vždy ale pre istotu plech potriem Cerou a vysypem polohrubou múkou, to zabraňuje roztekaniu pečiva. Takto pečiem aj vanilkové rožteky. Kvietok Slnko

Boyle, Po, 27. 12. 2010 - 21:02

Kvalita cesta závisí aj na veľkosti vajec, ja si ich vážim a počítam 50 g na jedno vajce(nerozbité), takže ak sú príliš veľké, dávam menej kusov. Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama