reklama

rozdiel


reklama

Ahojte,mám jednu otázku,možno sa bude zdať niekomu hlúpa no mňa by zaujmalo aký je rozdiel medzi klasickou piškótou a olejovou piškótou a keby sa našiel nejaký super recept na olejovú bola by som móóóóóóc vďačnáBozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Pozrite si aj


reklama


reklama

najdi si Falošná piškóta- ide tam aj mineralka, mne sa ta osvedcila-ale je jemnejsia, tak na poschodove sa mne osobne velmi nehodi lebo neudrzi tiaz velmi, ale na jednoposchodove idealna...pekne vyrastie...

adka30, Po, 16. 08. 2010 - 14:27

mne falošná piškóta drží aj na 3 poschodovke, teraz som robila jednu oválnu a držala, neboli sťažnosti :D

ja mam tento recept
4vajcia
100g praškový cukor /so žĺtkami vyšľahať/
100g kryštál cukor /s bielkami vyšľahať/
250g hladkej múky
1 práškok do pečiva
100ml horúcej vody
150ml oleja
Bielky s kryštálom vyšľahať, potom žĺtky s práškovým, šľahať 3 minuty do toho horúcu vodu trocha našľahať potom olej a ešte trocho prľahať. a potom už ručne polovicu preosiatej muky s práškom do peč. s metličkou premiešať bielok polovicu a zvyšok muka a bielok
Piškota je jemná vláčna a nie je suchá ja už nepolievam dám len lekvár a krém.
Inak stalo sa mi že som sa zmylila a dala miesto 100 ml vody 150 a naopak olej
a bola super tak ak sa niekomu zdá že je moc olejova moze byt aj takato:)

zlatat, Po, 16. 08. 2010 - 16:36

prosím ťa, táto dávka je do akej veľkej forme? Mám piecť okrúhlu - cca 26 cm priemer. Z koľkých vajec mám upiecť? 7 alebo je to veľa?

toto je do 23 cm
ja robievam do 28 cm zo 6 vajec niekedy z 8 ked chcem vyssiu
ja by som do 23 dala tych 6 mohlo by ti vyjst aj 4x prerezat:)

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama