"rovná" torta?
Pozrite si aj
Tak toto trápi aj mňa, som zvedavá, čo nové sa zasa naučím. Ja som to nejako neriešila, lebo väčšinou robím 3D a tam sa to stratí, ale na bežných tortách sa mi to tiež stáva. Keď je to nejaké extra viditeľné, tak to zrežem a dorovnám krémom. Fakt som zvedavá, čo napíšu skúsenejšie šikulky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to vždycky dorovnám krémonm, obtriem to celé maslom vyšlahaným s cukrom a až do fázy absolutnej rovnosti, na otočnom stojane. Ked to dám do chladnicky maslo s cukrom stvrdne na kamen a torta je taká istá ako som si ju vyrovnala ešte vonku.Vrch mám vzdy rovný vdaka oblátke , vykrojím si v tvare kruhu alebo aku mám tortu, potriem krémom a nechám stuhnut je to krásne rovne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ked naplním tortu tak ju dám do chladničky a zaťažím ju drevenou doskou na mäso je obalená v sáčku je dosť ťažká a za hodinku skontrolujem či mi to neletí ked ano tak vyrovnám.Mávam to aj do rána ked mám toho veľa tak to nemám tak dlho podľa potreby.Stane sa mi že aj mňe letí tak ju vyrovnám krémom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nezáleží aj od krému? mne sa to ešte nestalo, ale viem si predstaviť že ak je krém riedky a plát zasa hrubý tak to sklzne. ja krája tak, že mám platy max, 1 cm a krém nedávam veľmi hrubo tak 3mm viac nie, každý plát dobra popritláčam a hotovú pekne pozatieram a zarovnám a schladím, dúfam, že som pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evka karmelka,som veelmi rada,ze niesom sama aj mna to zaujima,lebo sa mi stava presne to iste a akurat sme to s mamou preberali a povedala,ze sa to proste robi a basta!neviem preco,nieje mi to jasne,tiez je torta rovna krasna schladena a pri potiahnuti sa akoby zvezie mierne do jednej strany a uz sa s tym nic neda robit ked trosku viac zatlacim tak mi vychadza krem z bokov a trosku ho vidim cez potahovku,takze to nerobim,potahovku valkam na nejake 3mm viac ani ludia nemaju radi,ked som davala hrubsie sa im to nepacilo a len to vyhadzovali a to je skoda penazi..som sa chcela uz davno to iste opytat,tak som aj ja zvedava ze co kto na to,inak ale je zvlastne,ze to na fotkach nevidiet a na tvojich uz vobec nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak krém z jednej strany vychádza (vydúva sa), tak je ho tam veľa a je riedky - treba pridať viac masla. Ja robím krémy z čistého masla a na 1/2l pudingu dávam 500g masla - takýto krém stuhne poriadne a nešmýka sa
Tiež som robila tortu tak, že som piekla korpus v hrnci (má oblé hrany a nemusím ho zrezávať), keď som naplnila tortu, tak som ju obalila fóliou a vrchom dolu natiahla naspäť do hrnca, dala som stuhnúť a potom potrela maslom s cukrom (to som si roztopila, aby bolo trochu riedke a ľahšie sa mi potierala stuhnutá torta) a potiahla poťahovkou
Dúfam, že som trochu pomohla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja sa snažím piecť korpus den vopred pred plnenim a vtedy si spravim povedzme vecer korpus + krém a plním druhy den čiže krém je aj riadne zachladený a je aj tuhší lebo ja robím pudingový a tam ide len 125g masla na 750ml pudingu. skúste možno to pomôže.:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no dievcata evidentne nechapu o co ide...nik zatial neodpovedal,torta je rovna po zachladeni!!!!!po potiahnuti sa akoby trolinku nakloni z jednej strany!!!chceme vediet preco..ako ju mat rovnu kym je na nej len krem vieme,nemam rada tolko masla v torte ani moji zakaznici,to akoby som len maslo jedla,na pol litra davam asi 300g,to podla mna staci,kremy mam tuhe aj parizak a ked trosku stlacim tortu tak nasilu aby sa vyrovnala viacej tak vtedy sa to stane nevyteka ved to je jasne!no uvidime ci nam niekto bude vediet poradit,je mozne ze sa to skratka robi a baby si to ani nevsimnu,lebo to nieje zas az tak viditelne,len pri dokladnejsom preskumani
ale zaujimave je,ze stvorcove mi to myslim nerobia,len okruhle...tak sa mi zda
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj mne len okrúhle! Tiež to nie je nejaké hrozné, že by to bilo do očí, ale ja to vidím. Neviem, či to vidí aj niekto iný, alebo je to len tá moja pedantná povaha. Vieš, panny sa nezaprú!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno panny sú už raz také. Tieý mám s tým problém a nielen s tým. Mílokedy som spokojná so svojou prácou. Ešte aj niekoľko hodín chodím nakúkať do chladničky či sa niečo nestalo, nepokazilo, rozmýšľam čím vylepšiť, dorobiť... Myslím si, že s týmto nám nikto nepomôže
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To ma teší, že nie som sama.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá, už dávno vás chcem poprosiť o radu.... už som napiekla nemálo tort, ale len málokedy sa mi podarí, aby bola torta dokonale rovná...nemyslím tým len povrch, mám na mysli hlavne pohľad zboku, kedy je torta vždy akoby naklonená do jednej strany... už skúšala všetko možné, zľahka zaťažiž, či nezaťažiť vôbec...ked dávam čerstvo naplnenú tortu do chladničky, je pekne rovná, no ked ju odtiaľ na druhý deň vyberiem a idem poťahovať, tak som namrzená, lebo svoj rovný tvar stratila a skoro vždy sa mi jemne nakloní, či zvezie ˇ(alebo ako to nazvať) na jednu stranu.... čo mám robiť, aby torta ostala tak, ako som ju do chládku dala. dakujem za všetky rady a prajem super silvestra zajtra...