reklama

riedky krém z ľadových gaštanov

ivanab , 16. 08. 2010 - 15:30

reklama

Ahojte baby, robila som krém z ladových gaštanov (tri šľahačkové smotany 33%, tri tyčinky ľadových gaštanov ), uvarila som a a stál 48hodín, ked som ho vyšlahala bol ok, no za pol hodinu bol riedky, steká z torty...čo s ním?Prekvapenie Plačem

Pozrite si aj


reklama


reklama

zou, Po, 16. 08. 2010 - 15:49

Nechapem preco steka, ale jedina pomoc zobrat dole a vymiesat s maslomPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

môj večný problém, kým som zistila, že podľa receptu, čo mám že jedne ledové kaštany na jednu šľ. smotanu - je málo. Dávam buď dvoje kaštany na jednu smotanu, alebo jedne kaštany ešte dolámem čokoládu. Možno to niekomu drží, ale mne to vzdy redlo, tak mi tu žienky poradili, že po pramienkoch do krému prilievať roztopený kúsok cery alebo ešte čokoládu a pomohlo to. Ale Ty už máš asi tortičku poskladanú, tak to neviem. Jedine stiahnuť plnku a skúsiť to takto opraviť. Alebo Ti možno ešte niečo iné poradí. Ináč ja dávam na 750ml šľ. smotany vyše 300g čokolády a je fajn tuhá.
Jedným slovom na 250ml šľahačky 100g čokolády. Držím palceZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

skúste šlahačku ken presto, tá mi ešte nikdy nezredla a dávam na 500ml šlahačky jednu varovú 100 g čokoládu a vyšlahám ju v pohode

baby vy ste čarodejnice? Ja to nechápem, ja používam iba rastlinné, ale je pravda, že šľahačka ako šľahačka, teraz používam Gamaro a tá je čím ďalej redšia, musí sa dlho šľahať. Neviem, či je to tým teplom. Na začiatku som používala nejakú od Raja, potom ju prestali vyrábať - s tou mi to tuhlo super aj s jednými kaštanmi. Tak treba asi len skúšať. Ono mi to v chladničky bolo riedke aj po vychladení, tak som začala dávať viac čokolády a mne to aj takto viac chutí. Tak každý si to musí asi vyskúšať, Mirka skúsim s Ken presto, vďaka za tip.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Nie je za čo je fakt super, som s ňou veľmi spokojná aj trasený z nej je super Mrkám

Sausen, Po, 16. 08. 2010 - 19:13

presne ako mimulilinka aj ja davam na liter 2 a je ok,ak chcem cokoladovejsiu dam viacej,slahacku pouzivam trvanlivu,nech sa dariKvietok

ivanab, St, 18. 08. 2010 - 13:45

Dievčence, nakoniec som tam primiešala stužovač a bola OK. Inak je veľmi chutná...a chystám sa vyskúšať tú s vielou čokoládou. Ďakujem za všetky rady.Mrkám Torta

aninaB, St, 18. 08. 2010 - 14:13

s tými rastlinnými šľahačkami majú dievčatá pravdu, tie sa krásne vyšľahajú aj keď sa dá málo čokolády, ale so živočíšnou je to tak ako píše katka78 - buď dať viac čokolády - na 250ml 100g čokolády alebo použiť stužovač šľahačky /smetafix/, vtedy stačia na jednu šľahačku aj tie jedny ľadové gaštany

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama