
Nie vždy to musia byť tradičné veterníky :)
Odpaľované cesto: | ||
500 | millilitrov | voda |
štipka | soľ | |
200 | gramov | Cera |
320 | gramov | hladká múka |
10 | kusy | vajce |
Vanilkový krém: | ||
1400 | millilitrov | mlieko |
360 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | maslo |
trocha | rum | |
Karamelová šľahačka: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Odpaľované cesto:
Vodu, soľ a Ceru necháme zovrieť, pridáme múku a varíme kým sa hmota neodliepa od stien hrnca.Odstavíme a po jednom všľaháme vajcia.Striekame na plech tvary ake chceme, plech pokropime vodou a pečieme na 250 stupňoch do ružova.
Vanilkový krém:
Z mlieka, cukru, vajec a múky uvaríme krém a do vychladnutého zašľaháme maslo a trochu rumu.
Karamelová šľahačka:
Cukor upálime na karamel a zalejeme smotanou kým sa nerozpustí.Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa a vyšľaháme.
Upečené tvary rozrežeme na poly, nastriekame vanilkový krém a na to karamelovú šľahačku.
Karamelovú polevu si môžete pripraviť podľa tohoto receptu:
https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/veterniky-krok-za-krokom
alebo stačí skaramelizovať cukor, pridať trošku masla a zaliať smotanou na šľahanie, miešať kým sa nerozpustí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.