reklama

Z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou

Pridal/a mika727 dňa 24. 11. 2018 - 10:18 - Recepty mika727
Z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou, Recepty na zákusky, mika727

reklama

Nie vždy to musia byť tradičné veterníky :)

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
500 millilitrov voda
  štipka soľ
200 gramov Cera
320 gramov hladká múka
10 kusy vajce
Vanilkový krém:
1400 millilitrov mlieko
360 gramov kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
3 polievkové lyžice hladká múka
2 kusy vajce
250 gramov maslo
  trocha rum
Karamelová šľahačka:
200 gramov kryštálový cukor
400 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Odpaľované cesto:

Vodu, soľ a Ceru necháme zovrieť, pridáme múku a varíme kým sa hmota neodliepa od stien hrnca.Odstavíme  a po jednom všľaháme vajcia.Striekame na plech tvary ake chceme, plech pokropime vodou a pečieme na 250 stupňoch do ružova.

Vanilkový krém:

Z mlieka, cukru, vajec a múky uvaríme krém a do vychladnutého zašľaháme maslo a trochu rumu.

Karamelová šľahačka:

Cukor upálime na karamel a zalejeme smotanou kým sa nerozpustí.Necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa a vyšľaháme.

Upečené tvary rozrežeme na poly, nastriekame vanilkový krém a na to karamelovú šľahačku.

 

Karamelovú polevu si môžete pripraviť podľa tohoto receptu:

https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/veterniky-krok-za-krokom

alebo stačí skaramelizovať cukor, pridať trošku masla a zaliať smotanou na šľahanie, miešať kým sa nerozpustí.

 

 

 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama