Višňovo makové kocky

Popis

Výborný, svieži zákusok s višňovou náplňou a smotanovým krémom

Višňovo makové kocky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Maková piškóta
7kusyvajcia
135gramovkryštálový cukor
1kusvanilkový cukor
200gramovmletý mak
1⁄2balíkprášok do pečiva
Ovocná náplň
1kusvišňový lekár
1kusvišňový kompót
  1 a 1/2 balíka tortové želé
Smotanová náplň
360millilitrovslahackova smotana
250gramovmascarpone
1polievková lyžicapraskový cukor
1balíkvanilkový cukor

Inštrukcie

Postup

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtka prešľaháme so zvyšným cukrom. Mak zomelieme a pridáme k nemu prášok do pečiva. (Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 180 g mletého maku a pridať 3 PL múky.)

Obe hmoty spojíme a zľahka k nim primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 180°C. cca 25 minút. Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme višňovým, alebo iným tmavým lekvárom. Naň poukladáme scedené višne.

Do šťavy z kompótu dolejeme vodu do objemu 750 ml. Zahustíme želé pripraveným podľa návodu na obale. Je jedno aké želé použijete, ale ustriehnite si na aký objem tekutiny je. Inak ešte stále nie som prieborník na želé, ani po 15 minútach mi nezačalo tuhnúť, tak som ho opatrne po troche liala na korpus, tam už tuhlo.

Po dôkladnom stuhnutí želé vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, mascarpone zľahka prešľaháme s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme do hladkého krému. Ten rozotrieme na ovocné želé. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyksuper urcite upeciem je to bez muky..mnam..to je dobrota..len nerozumiem tomu zele..zele urobim podla sacku a kam dam tu vodu to bude vela dat tolko vody do zelatiny..

 

Dadka, scedíš kompót a budeš mať možno dva deci šťavy z neho.Doleješ tú šťavu do objemu 750ml vodou.Potom podľa toho aké želé kúpiš, podľa toho ho zarobíš s tou zmesou šťavy a vody.Ak kúpiš jedno želé na 250ml, potrebuješ tri sáčky.Ak kúpiš 500ml želé, potrebuješ jeden a pol sáčka Úsmev Preto píše, že je jedno aké želé použijeme, musíme ustriehnuť objem tekutiny.Áno

dakujem to som pochopila..teda dobre..uz viem ..

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.