Cherry dáma

Popis

Výborný zákusok s višňami.

Cherry dáma - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
100gramovkokosová múčka
100gramovmleté mandle
150gramovmak
100gramovkryštálový cukor
4kusyžĺtko
8kusybielko
OSTATNÉ
2polievkové lyžicecitronová šťava
400gramovmrazené višne (môže byť veľký višňový kompót)
4polievkové lyžicekryštálový cukor
2čajové lyžičkyzlatý klas
1čajová lyžičkaprášková želatina
krém
4kusyžltka
500millilitrovmlieko
2polievkové lyžicečerešňový likér
1polievková lyžicacitronová šťava
1⁄2šálkakryštálový cukor
1balíkvanilkový puding
2polievkové lyžicezlatý klas
250gramovmaslo
POLEVA
200gramovsmotana na šľahanie
100gramovbiela čokoláda
25millilitrovcitronová šťava
25millilitrovvoda
1polievková lyžicaprášková želatina

Inštrukcie

1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Keď je hmota tuhá a lesklá, pridáme žĺtky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle, trošku prášku do pečiva a jemne varechou premiešame.

2. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých plechov, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť. Lepšie trochu menší plech lebo je cesto na klasickom plechu veľmi tenké a potom sa trhá.

3. Žĺtky, cukor, pudingový prášok a zlatý klas zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a dôkladne vymiešame hladkú hmotu. Zvyšok mlieka privedieme k varu, pridáme rozmiešanú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

4. Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém,pridáme citrónovú šťavu a likér.

5. Odkôstkované višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Ja som dala višňový kompót. Vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme do varu a odložíme z ohňa. Želatínu rozpustíme v 2 lyžiciach šťavy, pridáme do horúceho ovocia a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Musí to byť taký puding.

6. Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovú hmotu, ďalej navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády

7. Želatínu rozpustíme vo vode a citrónovej šťavy. Keď želatína napučí, ohrejeme ju na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Keď je želatína rozpustená, pridáme ju k čokoláde, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli spolu so smotanou. Dôkladne premiešame a navrstvíme na zákusok. Necháme vychladiť v chladničke. Nakrájame na štvorce. Potom rôzne ozdobiť. Dobrú chuť.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyksuperrrrrr

.

S týmto som vyhrala knižku a je výborný.

https://dobruchut.azet.sk/recept/65208/cherry-dama/

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.