Cherry dáma

Pridal/a evkala

Výborný makový zákusok bez múky s višňami . Ovocie môžete použiť čerstve, mrazené, alebo kompót.

Cherry dáma - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

Cesto:
100gramovkokosová múčka
100gramovmleté mandle
150gramovmak
100gramovkryštálový cukor
4kusyžĺtok
8kusybielok
Ostatné:
2polievkové lyžicecitrónová šťava
400gramovmrazené višne
4polievkové lyžicekryštálový cukor
2čajové lyžičkyZlatý klas
1čajová lyžičkaprášková želatína
Krém:
4kusyžĺtok
500millilitrovmlieko
2polievkové lyžicečerešňový likér
1polievková lyžicacitrónová šťava
1⁄2šálkakryštálový cukor
1balíkvanilkový puding
2polievkové lyžiceZlatý klas
250gramovmaslo
Poleva:
200gramovsmotana na šľahanie
100gramovbiela čokoláda
25millilitrovcitrónová šťava
25millilitrovvoda
1polievková lyžicaprášková želatína

Inštrukcie

1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Keď je hmota tuhá a lesklá, pridáme žĺtky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle, trošku prášku do pečiva a jemne varechou premiešame.

2. Cesto navrstvíme do dvoch rovnakých plechov, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť. Lepšie trochu menší plech lebo je cesto na klasickom plechu veľmi tenké a potom sa trhá.

3. Žĺtky, cukor, pudingový prášok a zlatý klas zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a dôkladne vymiešame hladkú hmotu. Zvyšok mlieka privedieme k varu, pridáme rozmiešanú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

4. Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém,pridáme citrónovú šťavu a likér.

5. Odkôstkované višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Ja som dala višňový kompót. Vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme do varu a odložíme z ohňa. Želatínu rozpustíme v 2 lyžiciach šťavy, pridáme do horúceho ovocia a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Musí to byť taký puding.

6. Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovú hmotu, ďalej navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozotrieme polevu z bielej čokolády

7. Želatínu rozpustíme vo vode a citrónovej šťavy. Keď želatína napučí, ohrejeme ju na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Keď je želatína rozpustená, pridáme ju k čokoláde, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli spolu so smotanou. Dôkladne premiešame a navrstvíme na zákusok. Necháme vychladiť v chladničke. Nakrájame na štvorce. Potom rôzne ozdobiť. Dobrú chuť.

Cherry dáma - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.