reklama

Veterníky

Pridal/a Jurdo81 dňa 28. 09. 2018 - 17:09 - Recepty Jurdo81
Veterníky, Recepty na zákusky, Jurdo81

reklama

Veterníky s maslovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
650 millilitrov voda
200 gramov margarín
360 gramov hladká múka
10 kusy vajce
  štipka soľ
Krém:
750 millilitrov mlieko
200 gramov kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
3 balíky Zlatý klas
250 gramov práškový cukor
250 gramov margarín
500 millilitrov smotana na šľahanie
2 balíky stužovač
Karamelová šľahačka:
9 polievkové lyžice kryštálový cukor
750 millilitrov smotana na šľahanie
100 gramov maslo
2 balíky stužovač
Postup

Odpaľované cesto:

Vodu, olej a soľ necháme zovrieť, pridáme múku a miešame kým sa hmota nezačne oddeľovať od hrnca.Odstavíme a ešte do horúceho zašľaháme vajcia.Ešte teplú hmotu naberieme do vrecka a robime veterniky na plech.Pečieme na 220-250 stupňoch 15-20 minut.

Krém:

Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a vanilky uvaríme krém.Vychladený krém zmiešame s rozšľahaným maslom s práškovým cukrom, opatrne zašľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom.

Karamelová šľahačka:

Cukor upálime, postupne pridávame smotanu na šľahanie.Maslo dáme rozvariť, cez noc dáme do chladničky a pred šľahaním pridáme dva stužovače.

Vchladnuté veterníky prekrojíme, naplníme ozdobnou špičkou na jprv krémom, potom karamelovou šľahačkou, prikryjeme a polejeme karamelovým fondánom.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama