
Veterníky s maslovým krémom a karamelovou šľahačkou.
Odpaľované cesto: | ||
650 | millilitrov | voda |
200 | gramov | margarín |
360 | gramov | hladká múka |
10 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
Krém: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
3 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | margarín |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | stužovač |
Karamelová šľahačka: | ||
9 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
750 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | maslo |
2 | balíky | stužovač |
Odpaľované cesto:
Vodu, olej a soľ necháme zovrieť, pridáme múku a miešame kým sa hmota nezačne oddeľovať od hrnca.Odstavíme a ešte do horúceho zašľaháme vajcia.Ešte teplú hmotu naberieme do vrecka a robime veterniky na plech.Pečieme na 220-250 stupňoch 15-20 minut.
Krém:
Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a vanilky uvaríme krém.Vychladený krém zmiešame s rozšľahaným maslom s práškovým cukrom, opatrne zašľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom.
Karamelová šľahačka:
Cukor upálime, postupne pridávame smotanu na šľahanie.Maslo dáme rozvariť, cez noc dáme do chladničky a pred šľahaním pridáme dva stužovače.
Vchladnuté veterníky prekrojíme, naplníme ozdobnou špičkou na jprv krémom, potom karamelovou šľahačkou, prikryjeme a polejeme karamelovým fondánom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty