reklama

Venčeky

Pridal/a aramana dňa 16. 01. 2020 - 15:12 - Recepty aramana
Venčeky, Recepty na zákusky, aramana

reklama

S týmto receptom sa vám venčeky určite vydaria!Výborné venčeky s krémom s vôňou rumu a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
150 millilitrov voda
150 millilitrov olej
150 gramov hladká múka
4 kusy vajce
3 štipky soľ
Krém:
3 decilitre mlieko
1 balík Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
200 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
1 polievková lyžica rum
Šľahačka:
3 decilitre šľahačková smotana
  práškový cukor
Postup

Venčeky:

Dáme variť vodu, pridáme olej, soľ a keď vrie, pridáme múku a stále miešame.Miešame do vtedy, kým sa hmota nezačne sama dobre oddeľovať od stien hrnca.Cesto je dosť tuhé.Odstavíme a necháme vychladnúť, nemusí byť úplne a postupne zašľahávame do hmoty vajcia.

Na suchý plech kvapneme kvapku oleja a servítkou ju rozotrieme.Ak dáme veľa oleja, cesto sa nám bude pri striekaní oddeľovať od plechu. Ak olej nedáme, cesto sa nám môže najmä pri starších a ošúchaných plechoch pripiecť. Na plech striekame malé venčeky,  na tenko, akoby sme sa hrotom špičky chceli dotknúť plechu.

Plech s venčekmi pokropíme vodou. Para v tomto prípade pôsobí ako kypridlo.

Venčeky začíname piecť na 250 stupňoch, keď naskočia, po 3-4 minútach, stiahneme na 200 stupňov. Rúru neotvárame! Pečieme ďalších 13-15 minút.Dobre upečené venčeky sú zlatohnedé a naskočené.Vychladnuté venčeky rozrežeme zúbkatým nožom.

 

Ak nechcete piecť s olejom, spravte tento recept, tiež ho mám odskúšaný:

300ml voda, 150g hera, 150g hladká múka, 4 vajcia, štipka soli

 

Krém:

Mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom a zlatým klasom na kašu, necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme kašu, nakoniec rum.

 

Šľahačka:

Venčeky majú byť bez šľahačky ale mala som otvorenú, tak som dala.Používam rastlinnú šľahačku lebo á nikdy nesklame a dobre drží tvar.Ak používate živočíšnu, určite dajte do nej stužovač.

 rozrezané venčeky naplníme cukrárskou špičkou najprv krémom, potom šľahačkou a prikryjeme druhou polkou.Potom pocukrujeme.

Vychladnuté

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.7 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Ten Vas druhy recept bez oleja je pekne na figu.Vobec z neho nevysli venceky.Skoda surovin.Robievam venceky a vzdy vyjdu,nemam ulozeny jeden recept,tak som dnes skusila podla vasho a vobec nevysiel

aramana, Ne, 31. 05. 2020 - 17:47

Problém býva väčšinou múka. Rôzne mlyny melú rôzne múku a tak nie je ani hladká ako hladká, dokonca majú múky rôznu savosť... V čom inom by mohol byť problém, netuším. Teda keď ich robievate, isto mate už v oku aké hutné má to cesto byť...

Vážne neviem kde sa stala chyba Mrkám

Ja som tento recept robila ešte v apríli, avšak nebol čas reagovať. Keď som cesto urobila a chcela som striekať venčeky, bola to hrôza. Olej z cesta vytekal a nedalo sa nastriekať na plech. Nie je náhodou chyba v ingredienciách? Bola som nešťastná, lebo som venčeky súrne potrebovala. Podarili sa mi podľa iného receptu.

aramana, So, 13. 06. 2020 - 08:29

Neviem kde môže byť chyba. Kedysi som do horúceho cesta zaslahavala vajcia, potom som zistila ze nemusí byť horúce, tak tu píšem že ho necháme vychladnúť. Robím len tento recept s múkou Pohronsky Ruskov. Ostatne hladké múky majú ďaleko od dobrých múk čo boli kedysi.Ale aby z toho cakal olej...no divné. Určite máte dobre upalene cesto? 

https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/veterniky-krok-za-krokom

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama