Venčeky

Popis

S týmto receptom sa vám venčeky určite vydaria!Výborné venčeky s krémom s vôňou rumu a šľahačkou.

Venčeky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Venčeky
150millilitrovvoda
150millilitrovolej
150gramovhladka muka
4kusyvajcia
3štipkysoľ
krém
3decilitremlieko
1balíkzlatý klas
1balíkvanilinovy cukor
200gramovmaslo
150gramovpraskový cukor
1polievková lyžicarum
slahacka
3decilitresmotana na šľahanie rastlinná
  práškový cukor na dochutenie šľahačky

Inštrukcie

Venčeky:

Dáme variť vodu, pridáme olej, soľ a keď vrie, pridáme múku a stále miešame.Miešame do vtedy, kým sa hmota nezačne sama dobre oddeľovať od stien hrnca.Cesto je dosť tuhé.Odstavíme a necháme vychladnúť, nemusí byť úplne a postupne zašľahávame do hmoty vajcia.

Na suchý plech kvapneme kvapku oleja a servítkou ju rozotrieme.Ak dáme veľa oleja, cesto sa nám bude pri striekaní oddeľovať od plechu. Ak olej nedáme, cesto sa nám môže najmä pri starších a ošúchaných plechoch pripiecť. Na plech striekame malé venčeky,  na tenko, akoby sme sa hrotom špičky chceli dotknúť plechu.

Plech s venčekmi pokropíme vodou. Para v tomto prípade pôsobí ako kypridlo.

Venčeky začíname piecť na 250 stupňoch, keď naskočia, po 3-4 minútach, stiahneme na 200 stupňov. Rúru neotvárame! Pečieme ďalších 13-15 minút.Dobre upečené venčeky sú zlatohnedé a naskočené.Vychladnuté venčeky rozrežeme zúbkatým nožom.

 

Ak nechcete piecť s olejom, spravte tento recept, tiež ho mám odskúšaný:

300ml voda, 150g hera, 150g hladká múka, 4 vajcia, štipka soli

 

Krém:

Mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom a zlatým klasom na kašu, necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme kašu, nakoniec rum.

 

Šľahačka:

Venčeky majú byť bez šľahačky ale mala som otvorenú, tak som dala.Používam rastlinnú šľahačku lebo á nikdy nesklame a dobre drží tvar.Ak používate živočíšnu, určite dajte do nej stužovač.

 rozrezané venčeky naplníme cukrárskou špičkou najprv krémom, potom šľahačkou a prikryjeme druhou polkou.Potom pocukrujeme.

Vychladnuté

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.