reklama

Svieži hruškový zákusok

Pridal/a AM torty dňa 21. 03. 2022 - 11:58 - Recepty AM torty
Svieži hruškový zákusok, Recepty na zákusky, AM torty

reklama

Ideálny na teplé dni Úsmev

Ingrediencie
20 gramov maslo
2 kusy žĺtok
70 gramov hladká múka
50 gramov lieskovcová pasta
5 kusy bielok
160 gramov hnedý cukor
3 kusy hruška
2 polievkové lyžice hnedý cukor
1 plátok želatína
1 kus kyslá smotana
1 kus smotana na šľahanie 33%
1 kus mascarpone
Postup

1. Bielka vyšľaháme do hustej peny s hnedým cukrom

2. V druhej miske vyšľaháme maslo so žĺtkami, po chvíľke pridáme lieskovcovú pastu a vyšľaháme do peny

3. Do snehu jemne vmiešame lieskovcovú zmes spolu s preosiatou múkou

4. Dáme na plech veľkosti 30X20 cm (prípadne do tortovej formy) papier na pečenie, vložíme cesto a spachtlou uhladíme. Vložíme do rúry rozohriatej na 150°C a pečieme približne 20-25 minút. Po upečení je cesto na spodnej strane sfarbené do bledo hnedej farby (keď odlepite papier na pečenie)

5. Kým sa cesto upečie a vychladne očistíme si hrušky, nakrájame na kocky a vložíme do hrnca spolu s cukrom.

6. Želatínu necháme napučať v miske s vodou. 

7. Keď sú hrušky mäkké, rozmixujeme ich ponorným mixérom (buď do hladka alebo necháme malé kúsky), prevaríme aby sa odparilo čo najviac vody (čím viac vody ostane, tým šťavnatejší bude korpus na spodku). 

8. K hruškam pridáme želatínu a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť

9. Keď je zmes vychladnuta (stále trochu teplá), nanesieme ju na upečený korpus. Necháme úplne vychladnúť a zatuhnúť v chladničke

10. Vyšľaháme šľahačku s mascarpone na hustý krém. Pridáme cukor podľa chuti a kyslú smotanu. (Kyslú smotanu zašľaháme do krému ručne bez mixéra)

11. Krém nanesieme na vychladnuté hrušky, rozotrieme a dáme zachladiť. 

12. Vrch torty môžme ľubovoľne dozdobiť, ja som použila slaný karamel ktorý bol v kombinácii s lieskovcovym korpusom a hruškami super

Koláčik je veľmi vláčny, takže ho treba pri podávaní podobrať a vložiť na tanierik :) 

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama