Svieža mandarinková roláda

Popis

Výborná, rýchlo pripravená roládaHambím sa

Svieža mandarinková roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

Piškóta
5kusyvajce
7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
2polievkové lyžicevoda
plnka
250millilitrovsmotana na šľahanie 33%
1plechovkamandarínkový kompót /310 g/
1kusPuding Créme Olé bez varenia vanilkový Dr.Oetker
200gramovbiela čokoládová poleva /poleva/
  tmavá čokoládová poleva
  marhuľový lekvár na potretie piškót. cesta

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm. Upečieme pri teplote 180°C 15-20 minút, podľa potreby. Trochu necháme vychladnúť a zrolujeme aj s papierom.

Plnka: do uzatvárateľnej nádoby nalejeme smotanu na šľahanie, mandarínkový kompót a nasypeme puding Créme olé bez varenia. Trasieme nádobou, kým sa suroviny nespoja na požadovanú hustotu, trvá to cca 30 sekúnd a premiešame.Trochu krému si odložíme na potretie povrchu.

Roládu rozvinieme, papier odstránime, potrieme marhuľovým lekvárom plnkou a naspäť zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou krému a polejeme rozpustenou bielou čokoládovou polevou. Po stuhnutí ozdobíme tmavou čokoládovou polevou. Odložíme do chladu. Pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

veľmi pekné máš všetky roládySrdceSrdceSrdcekrásne Áno

Ďakujem pekne.Slnko

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.