
Pekné na pohľad aj chutné!
Žltá piškóta 30x40: | ||
4 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | voda horúca |
16 | dekagramov | kryštálový cukor |
16 | dekagramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tmavá piškóta 30x20: | ||
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | voda horúca |
8 | dekagramov | kryštálový cukor |
8 | dekagramov | polohrubá múka |
štipka | prášok do pečiva | |
1 | polievková lyžica | kakao |
Plnka: | ||
2 | decilitre | mlieko |
4 | polievkové lyžice | hrubá múka |
15 | dekagramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
20 | dekagramov | maslo |
Kokosová hmota: | ||
10 | dekagramov | jemne strúhaný kokos |
15 | dekagramov | práškový cukor |
17 | dekagramov | Salko |
štipka | sušené mlieko | |
Dokončenie: | ||
marhuľový džem | ||
čokoláda | ||
želé cukríky | ||
trocha | rum |
Žltá piškóta 30x40:
Žĺtky trochu rozšľahám, postupne pridávam za stáleho šľahania horúcu vodu a polovicu kryštálového cukru - vyšľahám do hustej peny. Zo 4 bielkov a druhej polovice kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh. Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávam striedavo preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pečiem na plechu na papieri na pečenie.
Tmavá piškóta 30x20:
Žĺtky trochu rozšľahám, postupne pridávam za stáleho šľahania horúcu vodu a polovicu kryštálového cukru - vyšľahám do hustej peny. Z 2 bielkov a druhej polovice kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh. Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávam striedavo preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom a sneh z bielkov. Pečiem na plechu na papieri na pečenie.
Plnka:
Mlieko, múku a cukor uvariť na hustú kašu - nechať za občasného miešania vychladnúť. Vymiešať dopenista maslo a postupne pridávať vychladnutú kašu.
Kokosová hmota na obalenie:
Všetko spolu vymiesime na hmotu ako plastelína.Ak je tuhé - pridať trochu sladeného mlieka, ak je riedke pridať trochu práškový cukor.
Dokončenie:
Plníme: Žlté piškótové cesto rozrežeme na dve polovice 30x 20 cm, :
žltá piškóta - marhuľový džem - plnka - tmavá piškóta, pokvapkať trocha rumom - plnka -
žltá piškóta - vrch potrieme trocha plnkou, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Stuhnutý zákusok rozrežeme na 3 pásy / 30 x 6 cm /, boky ktorých tiež natrieme plnkou.
Kokosovú hmotu na obalenie vyvaľkáme na doske, posypanej práškovým cukrom asi na hrúbku 2 mm
na veľkosť 30 x 40 cm. Pracujeme rýchlo, lebo hmota rýchlo tuhne. Postupne na ňu prikladáme jednotlivé pásy a obaľujeme. Bok - pretočíme na vrchnú stranu - druhý bok - hmotu odrežeme.
Pri vaľkaní hmoty dbáme na to, aby sme mali dosku aj vrch hmoty stále posypanú práškovým cukrom - hmota je dosť lepivá. Jednotlivé pásy obalené kokosovou hmotou trocha poprášime práškovým cukrom, uhladíme nožom, prikryjeme fóliou, zaťažíme a dáme zatuhnúť do chladničky.
Po zatuhnutí ozdobíme čokoládou, režeme horúcim pílkovým nožom na rezy, ozdobíme želé cukríkmi.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekné, efektné rezy, určite vyskúšam:))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty