
Lucia Ferenczová | Sunquickové rezy
Vynikajúci svieži obľúbený zákusok s pomarančovým sunquickom a vyborným krémom so salkom.
Ingrediencie
Korpusy: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | práškový cukor |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | olej |
Krém: | ||
1 | kus | Salko |
200 | millilitrov | Sunquick |
250 | gramov | maslo |
Poleva: | ||
5 | polievkové lyžice | Sunquick |
1 | polievková lyžica | Cera |
150 | gramov | práškový cukor |
Nálev: | ||
150 | millilitrov | Sunquick |
300 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Korpus: Uvedené suroviny rozdelíme na 3 časti a upečieme 3 piškóty. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, olej a všetko zľahka premiešame. Pečieme na rovnakých plechoch na papieri na pečenie.
Nálev všetko spolu uvaríme. Po upečení pláty pokvapkáme vychladnutým nálevom.
Krém: Salko hodinu povaríme a vychladnuté rozmixujeme s maslom a Sunquickom.
Pláty naplníme plnkou, spojíme, necháme si trochu plnky na ozdobu.
Polevu pripravíme tak, že do Sunquicku pridávame preosiaty práškový cukor, roztopenú Ceru a miešame, kým nevznikne hladká hustejšia poleva, vylejeme ju na vrchný plát a dozdobíme odloženým krémom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.