
Výborná roláda s kávovou plnkou na blížiace sa sviatky, oslavy.
Cesto: | ||
8 | kusy | bielok |
220 | gramov | kryštálový cukor |
110 | gramov | hladká múka |
110 | gramov | mleté vlašské orechy |
1 | štipka | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
100 | gramov | maslo |
250 | gramov | Hera |
100 | gramov | hladká múka |
500 | millilitrov | káva nescafe uvarená |
200 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Bielky dáme do hlbšej misy vyšľaháme postupne vmiešame cukor dáme na vodný kúpeľ šľaháme do tuhá počas šľahanie pridáme soľ.
Múku, vlašské orechy, prášok do pečiva zmiešame spolu. Tuhý sneh z bielkov zložíme z kúpeľa varechou vmiešame pripravenú zmes múky. Plech väčší 31x41cm vyložíme papierom na pečenie a potrieme maslom, aby sa nám dobré stiahol papier po upečení korpusu.
Cesto rovnomerne rozotrieme, na plech, rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 10-12 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť po vychladnutí upravíme boky.
Pripravme si plnku, kávu uvaríme, maslo rozpustíme pridáme múku a urobíme svetlý bešamel zalejeme kávou za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do hladka spojíme s kávovou kašou. Premiešame , natrieme na korpus do 3/4, pomocou papiera roládu, zrolujeme, trocha plnky odložíme na zdobenie.
Dáme do chladničky stuhnúť po stuhnuti preložíme roládu na mriežku polejeme čokoládovou polevou po stuhnuti ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.










Ďalšie recepty
Ďakujeme za recept, roláda vyzerá ozaj skvele.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujeme za recept, roláda vyzerá ozaj skvele.

