
Bea Kerekesová
Výborný zákusok s dvoma druhmi krému, jahodami a šľahačkou.
Kakaový plát 2x: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Vanilkový krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
2 1⁄2 | kusy | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
Čokoládová plnka: | ||
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | čokoláda na varenie |
250 | gramov | maslo |
Ešte potrebujeme: | ||
1 | plechovka | jahody |
300 | millilitrov | smotana na šľahanie |
jahodový džem |
Kakaový plát si upečieme dva krát.
Piškóta na plech 30x40cm.
Vyšľaháme sneh, pridáme cukor - zašľaháme, pridáme žĺtka. Vyšľaháme do peny. Ručne zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom - OPATRNE!
Pečieme pri 200°C asi 10 minút.
Vanilkový krém:
Uvaríme hustý puding z mlieka, cukru a zlatého klasu, do vriaceho dáme vanilkový cukor. Vychladíme a do vlažného zašľaháme maslo.
Čokoládová plnka:
Nad parou rozpustíme cukor, zamiešame vajcia a čokoládu. Stačí miešať, nemusíme šľahať. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Hmota musí byť horúca.
Do vychladnutej hmoty zašľaháme maslo.
Kakaový plát natrieme jahodovým džemom, na to dáme vanilkový krém, naň poukladáme jahody, prikryjeme kakaovým plátom, natrieme džemom, dáme čokoládový krém a na vrch v tenkej vrstve vyšľahanú smotanu na šľahanie. Dozdobíme.
Dobrú chuť!
❤️
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá úžasne,

ďakujeme za recept. 