reklama

Šľahačková kocka s jahodami

Pridal/a Bejč dňa 28. 09. 2021 - 12:05 - Recepty Bejč
Šľahačková kocka s jahodami, Recepty na zákusky, Bejč

reklama

Výborný zákusok s dvoma druhmi krému, jahodami a šľahačkou.

Ingrediencie
Kakaový plát 2x:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
1 balík prášok do pečiva
Vanilkový krém:
500 millilitrov mlieko
250 gramov kryštálový cukor
250 gramov maslo
2 1⁄2 kusy Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
Čokoládová plnka:
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
250 gramov čokoláda na varenie
250 gramov maslo
Ešte potrebujeme:
1 plechovka jahody
300 millilitrov smotana na šľahanie
  jahodový džem
Postup

Kakaový plát si upečieme dva krát. 

Piškóta na plech 30x40cm. 

Vyšľaháme sneh, pridáme cukor - zašľaháme, pridáme žĺtka. Vyšľaháme do peny. Ručne zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom - OPATRNE!

Pečieme pri 200°C asi 10 minút.

Vanilkový krém:

Uvaríme hustý puding z mlieka, cukru a zlatého klasu, do vriaceho dáme vanilkový cukor. Vychladíme a do vlažného zašľaháme maslo. 

Čokoládová plnka:

Nad parou rozpustíme cukor, zamiešame vajcia a čokoládu. Stačí miešať, nemusíme šľahať. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Hmota musí byť horúca. 

Do vychladnutej hmoty zašľaháme maslo. 

Kakaový plát natrieme jahodovým džemom, na to dáme vanilkový krém, naň poukladáme jahody, prikryjeme kakaovým plátom, natrieme džemom, dáme čokoládový krém a na vrch v tenkej vrstve vyšľahanú smotanu na šľahanie. Dozdobíme.

Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama