reklama

Jamajka rezy

Pridal/a evkala dňa 31. 03. 2017 - 12:06 - Recepty evkala
Jamajka rezy, Recepty na zákusky, evkala

reklama

Výborný kokosovo-kakaový zákusok.

Ingrediencie
Ingrediencie na 1 piškótu :
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice olej
4 polievkové lyžice voda horúca
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
Krém:
7 kusy žĺtok
200 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
2 polievkové lyžice zrnková káva uvarená
300 gramov maslo
  Kokosová hmota
2 decilitre mlieko
150 gramov kryštálový cukor
300 gramov kokos
100 gramov hrozienka
1 deciliter rum
Dokončenie:
  ríbezľový lekvár
  čokoláda na poliatie
Postup

Cesto:

Upečieme 3 piškóty, 2 žlté a jednu tmavú.

Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a vyšľaháme do bohatej hustej peny. K múke pridáme kakao (len do kakaovej piškóty) a prášok do pečiva, premiešame. 

Krém:

Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou, pridáme zrnkovú kávu a vyšľaháme do hustej

šľahačky. Necháme vychladnúť. Masla vyšľaháme a pridáme vychladnutý krém.

Kokosová plnka:

Dáme prevariť mlieko s kryštálovým cukrom. Odstavíme a pridáme kokos, hrozienka. Necháme vychladnúť. Pred plnením dávame do kokosu pol balíčka želatíny, ktorú rozpustíme v troške teplého mlieka (lepšie sa krája).

Postup plnenia:

Postup plnenia – Na žlté cesto dáme polovicu čokoládového krému, položíme hnedé cesto, natrieme pikantný červený lekvár, potom kokosovú plnku, druhú polovicu čokoládového krému a nakoniec položíme druhé žlté piškótové cesto. Polejeme bielou čokoládou .

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.1 (9 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama