
Hoci je cesto kysnuté svojou chuťou zatieni aj ten naj zákusok. Poteší veľkých aj malých.
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
1 | balík | sušené droždie na 500 gr |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | soľ |
150 | millilitrov | mlieko |
70 | gramov | maslo |
2 | kusy | žĺtok |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
maslo | ||
Plnka 1: | ||
300 | millilitrov | mlieko |
3 | polievkové lyžice | cukor |
1 | balík | čokoládový puding |
3 | polievkové lyžice | maslo |
Plnka 2: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
3 | polievkové lyžice | mascarpone |
Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL, 1PL múky kryštál cukor vsypeme sušené droždie,necháme na teplom mieste nakysnúť kvások. Múku preosejeme pridáme zbytok surovín cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, následne kvások. Mixérom miesime aspoň 15 minút hladké cesto,ktoré vrch pomučíme zakryjeme utierkou necháme kysnúť cesto.
Medzitým si pripravíme plnku v troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok zbytok mlieka s cukrom dáme variť po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok uvaríme hustý puding. Mierne vychladime vmiešame čerstvé maslo zmäknuté, po vychladnutí vyšľaháme do penista.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme pomocou pohára vykrojíme šišky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na teplom mieste necháme aspoň 20 minút nakysnúť. Pred vložením do rúry potrieme rozšlahanym vajíčkom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista. Po upečení ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme. Plnku 1,2 dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou .Vychladnuté šišky pozdĺžne prekrojíme spodnú časť šišiek plníme najprv čokoládovou plnkou potom plnkou zo šľahačky viď nižšie, foto. Zakryjeme vrch šišky mierne pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním ozdobíme čokoládovou polevou alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť.











- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty