
Obľúbený zákusok, si môžete kúpiť v cukrárni, no dokážete ho pripraviť aj doma. Čerstvé ovocie mu dodáva príjemnú chuť.
Snehové korpusy: | ||
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
20 | gramov | Zlatý klas |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 40% |
1⁄2 | balík | jahodová plnka v prášku |
ovocie |
Vaječné bielky vyšľaháme do polotuha po častiach vmiešame kryštál cukor. Následne pridáme zlatý klas, ocot došľaháme na tuhý sneh, aby sa na metličke tvirila"špička".
Plech vyložíme papierom na pečenie. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehovým cestom nanášame kolieska s mierne vyvýšené viď, foto.
Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení stiahneme na 110 stupňov. Sušíme 1,45 hodiny počas pečenia neotvárame rúru. Snehové korpusy necháme vychladnúť v rúre.
Pripravíme si suroviny na plnku. Smotanu, jahodovú plnku v prášku vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme.
Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme plnkou plníme pavlovky, ozdobíme ovocím.
Najlepšie plnku nanášať pred podávaním aby boli chrumkavé. Dobrú chuť.









- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty