reklama

Pavlovky

Pridal/a Oľga Birošová dňa 13. 07. 2022 - 20:07 - Recepty Oľga Birošová
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

reklama

Obľúbený zákusok, si môžete kúpiť v cukrárni, no dokážete ho pripraviť aj doma. Čerstvé ovocie mu dodáva príjemnú chuť.

Ingrediencie
Snehové korpusy:
6 kusy bielok
300 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica ocot
20 gramov Zlatý klas
Krém:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie 40%
1⁄2 balík jahodová plnka v prášku
  ovocie
Postup

Vaječné bielky vyšľaháme do polotuha po častiach vmiešame  kryštál cukor. Následne pridáme zlatý klas, ocot došľaháme na tuhý sneh, aby sa na metličke tvirila"špička".

Plech vyložíme papierom na pečenie. Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme snehovým cestom nanášame kolieska s mierne vyvýšené viď, foto.

Rúru predhrejeme na 160 stupňov po vložení stiahneme na 110 stupňov. Sušíme 1,45 hodiny počas pečenia neotvárame rúru. Snehové korpusy necháme vychladnúť v rúre.

Pripravíme si suroviny na plnku. Smotanu, jahodovú plnku v prášku vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone došľaháme.

Cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou naplníme plnkou plníme pavlovky, ozdobíme ovocím.

Najlepšie plnku nanášať pred podávaním aby boli chrumkavé. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 5
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 6
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 7
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 8
Pavlovky, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 9
Celkový čas
2 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama