
Sandra Hvilová | Palacinková roláda
reklama
Palacinková roláda zo špadlovej múky je plnená tiramisu krémom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
125 | gramov | hladká špaldová múka |
štipka | soľ | |
1 | kus | vajce |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | kakao |
Náplň: | ||
125 | gramov | mascarpone |
1 | kus | Salko s príchuťou Tiramisu |
Ešte potrebujeme: | ||
čokoládová poleva |
Postup
Cesto na palacinky: múka, soľ, mlieko, kakao, vajce spolu rozmiešame. Pečieme na rozohriatej panvici z oboch strán.
Palacinky necháme vychladnúť. Poukladáme ich vedľa seba tak, aby jedna druhú trošku prekrývali.
Natrieme ich krémom: mascarpone vymiešame spolu so Salkom a natrieme na palacinky.
Palacinky zvinieme do rolády, zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí môžeme roládu potrieť polevou čokoládovou a ľubovoľne podľa fantázie ozdobiť.
Výnos
1 roláda
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.