reklama

Arašidovo - karamelový cheesecake

Pridal/a ZuzanaMalickova dňa 20. 03. 2022 - 20:35 - Recepty ZuzanaMalickova
Arašidovo - karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, ZuzanaMalickova

reklama

Výborný, nenáročný a vďačný koláčik, ktorý nikdy nesklame :-) 

Ingrediencie
200 gramov Lotus sušienky
100 gramov maslo
250 gramov mascarpone
400 gramov tvaroh jemný
200 gramov kyslá smotana
1 kus vajce
100 gramov práškový cukor
1 polievková lyžica hladká múka
150 gramov čokoláda Milka peanut caramel
60 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice Lotus nátierka
Postup

Sušienky rozdrvíme a pridáme k nim roztopené maslo. Premiešame a zmes natlačíme na spodok formy (ja som použila formu 32x19). Sušienkovú zmes dáme piecť na 10 minút na 150° a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme náplň zmiešaním všetkých surovín (tu chcem podotknúť, že mascarpone v náplni možno zameniť, bežne používam cream cheese, alebo rôzne iné syry ako ricottu, či lučinu, alebo jednoducho pridám len viac tvarohu).

Na vychladnutý sušienkový korpus nalejeme náplň a pár krát formou pobúchame, aby zmizli prípadné bublinky.

Rúru predhrejeme na 150°, na spodok rúry zvyknem dať hlboký plech s vodou, aby cheesecake počas pečenia „nevyschol“. Pečieme cca 45 min - cheesecake je hotový, keď sa načínajú uvoľňovať okraje od formy.

Keď je koláč hotový, rúru vypneme a cheesecake tam necháme „odpočinúť“ ešte aspoň hodinku – tento krok robím preto, aby nepraskol.

Keď je koláč odpočinutý a vychladnutý, polejeme ho polevou.

Pripravíme si ganache zmiešaním teplej smotany na šľahanie a čokolády rozsekanej na malé kúsky (rýchlejšie sa roztopí a ganache je hotová za minútku). Takto pripravenú polevu rovno nanesiem na koláčik.

Ďalej som v mikrovlnke rozpustila 2 PL lotus nátierky, ktorou som koláč pofŕkala. Na ozdobenie môžeme použiť zvyšky z čokolády. Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Arašidovo - karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, ZuzanaMalickova, 1
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Priemer 3 (7 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

JulkaGa, Ut, 21. 02. 2023 - 13:12

Aký veľký plech ste použili?

A ešte otázka - chápem správne že ganache ste robili z čokolády Milka peanut caramel - To je ta oriešková? čiže v poleve boli kúsky orechov, ano?

Dobrý deň, použila som formu veľkosti 32x19. A áno, do ganache som túto čokoládu nasekala na menšie kúsky a zostali tam malé kúsky orieškov. Pekný deň prajem :-)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama