Odpalovane zákusky

Pridal/a Sandra Hvilová

Zákusky s odpalovaneho cesta s lotusovym kremom a slahackou

Odpalovane zákusky  - recept
Výnos
10
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Cesto
125millilitrovmlieko + voda
87 1⁄2gramovmaslo
1štipkasoľ
125gramovhladka muka
3kusyvajcia
Lotusový krém
250gramovmascarpone
250millilitrovsmotana na šľahanie
100gramovLotus natierka
slahacka
250millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Cesto: 125ml mlieko+voda, 87,5g maslo, štipka soli dáme do hrnca a nechame maslo rozpustiť a preveriť.  Hrniec si zoberieme bokom a primiešame 125g hl.muky. Hrniec vrátime na oheň a cesto odpalujeme. Odpalene cesto nechame mierne vychladnúť a následne doň zaslahame(mixerom alebo ručne) 3vajcia po jednom. Cesto si dáme do cukrarenskeho vrecka. Na plech vystlaný papierom striekame ľubovoľne tvary. Pecieme na 180st. Cca 30min.

Lotusovy krem: 250g mascarpone, 250g slahackova smotana, 100g lotus natierka( podľa chuti kto ako chce môže pridať viac) spolu vyslahame a naplnime cukrarenske vrecko. 


Slahacka: slahackovu smotanu si vyslahame a podľa chuti pridame prask.cukor. Šľahačkou naplnime cukrarenske vrecko. 
Upecene, vychladnute zakusky si prerezeme a plníme nájprv lotus kremom a potom slahackou. Prekryjeme druhou časťou a posypeme praskovym cukrom. 

Odpalovane zákusky  - recept postup 1

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.