reklama

Odpaľované zákusky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 09. 09. 2021 - 14:57 - Recepty Sandra Hvilová
Odpaľované zákusky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Odpaľované zákusky


reklama

Zákusky s odpaľovaného cesta s lotusovým krémom a šľahačkou.

Ingrediencie
Cesto:
65 millilitrov mlieko
60 millilitrov voda
87 1⁄2 gramov maslo
1 štipka soľ
125 gramov hladká múka
3 kusy vajce
Lotus krém:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
100 gramov Lotus nátierka
Na šľahačku:
250 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Cesto: mlieko a vodu, 87,5 g masla a štipku soli dáme do hrnca. Masle necháme rozpustiť a prevrieť.  Hrniec postavíme bokom a primiešame 125 g hladkej múky. Hrniec vrátime na oheň a cesto odpaľujeme, teda miešame. 

Odpálené cesto necháme mierne vychladnúť a následne doň mixérom alebo ručne zašľaháme 3 vajcia. Vajcia zašľahávame po jednom. 

Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom striekame ľubovoľné tvary.

Pečieme na 180 st. cca 30 min.

Lotusový krém: 250 g mascarpone, 250 g šľahačkovej smotany, 100 g Lotus nátierky (ak chcete, môžete pridať viac) spolu vyšľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko.

Šľahačka: šľahačkovú smotanu vyšľaháme a podľa chuti pridáme práškový cukor. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. 

Upečené a vychladnuté zákusky prerežeme. Spodnú časť plníme najprv krémom a potom šľahačkou. Prekryjeme druhou časťou a posypeme práškovým cukrom. 

Doplňujúce obrázky
Odpaľované zákusky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1

Sandra Hvilová

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama