
Sandra Hvilová | Odpaľované zákusky
Zákusky s odpaľovaného cesta s lotusovým krémom a šľahačkou.
Cesto: | ||
65 | millilitrov | mlieko |
60 | millilitrov | voda |
87 1⁄2 | gramov | maslo |
1 | štipka | soľ |
125 | gramov | hladká múka |
3 | kusy | vajce |
Lotus krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | Lotus nátierka |
Na šľahačku: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Cesto: mlieko a vodu, 87,5 g masla a štipku soli dáme do hrnca. Masle necháme rozpustiť a prevrieť. Hrniec postavíme bokom a primiešame 125 g hladkej múky. Hrniec vrátime na oheň a cesto odpaľujeme, teda miešame.
Odpálené cesto necháme mierne vychladnúť a následne doň mixérom alebo ručne zašľaháme 3 vajcia. Vajcia zašľahávame po jednom.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vystlaný papierom striekame ľubovoľné tvary.
Pečieme na 180 st. cca 30 min.
Lotusový krém: 250 g mascarpone, 250 g šľahačkovej smotany, 100 g Lotus nátierky (ak chcete, môžete pridať viac) spolu vyšľaháme. Krémom naplníme cukrárske vrecko.
Šľahačka: šľahačkovú smotanu vyšľaháme a podľa chuti pridáme práškový cukor. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko.
Upečené a vychladnuté zákusky prerežeme. Spodnú časť plníme najprv krémom a potom šľahačkou. Prekryjeme druhou časťou a posypeme práškovým cukrom.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty