
evicka | Mini pavlovky
Obľúbené zákusky praskajúce na jazýčku so smotanovou náplňou a ovocím.
Pavlovky: | ||
2 | kusy | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1⁄2 | polievková lyžica | Solamyl |
1⁄2 | čajová lyžička | ocot |
Krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
1 | balík | vanilkový cukor |
Na ozdobu: | ||
ovocie |
Bielky vyšľaháme najprv pomaly do polotuha, potom zvýšime otáčky a prisypeme cukor. Vyšľaháme na poriadne tuhý sneh... špička na snehu musí držať. Potom už len vareškou primiešame škrob Solamyl a ocot.
Na plech dáme papier na pečenie a pomocou pohára s priemerom 6 cm nakreslíme na opačnú stranu papiera ceruzkou kruhy.
Sneh dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na predkreslené kruhy. Najprv nastriekame dno Pavlovky a na dno po okrajoch nastriekame boky tortičky asi 2x vyššie ako dno. Tortičky striekame ďalej od seba.
Na 1 plech o rozmeroch 32 x 40 nastriekame asi 8 kusov.
Rúru si nahrejeme na 130 st. a vložíme plech s nastriekanými pavlovkami a ihneď znížime teplotu na 90 st. Pečieme 90 minút. Potom rúru vypneme a necháme pavlovky v rúre pri zatvorených dvierkach odstáť 2 hodiny.
Vlažné pavlovky sa pekne odlepia od papiera a sú tvrdé a chrumkavé.
Hotové ich naplníme krémom asi 1-2 hodiny pred podávaním, aby troška zmäkli.
Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilínový cukor a došľaháme. Plníme za pomoci vrecka s ozdobnou špičkou tak, že vyplníme celý vnútorný priestor pavlovky krémom a ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!
Ak chceme, môžeme si pavlovky napiecť do zásoby a potom ich uskladňujeme v plechovej dóze v potravinovej skrinke aj 1 mesiac aj viac. Nič sa im nestane.
Nádhera, ďakujeme za recept, hneď by som si dala.