
Bejč | Deň a noc s jahodami
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | Vajcia |
300 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
1⁄2 | balík | kypriaci prášok |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
100 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | jahody v konzerve |
Postup
Žĺtky vyšľaháme s maslom do peny, pridáme cukor. Pomaly zašľaháme múku, kypriaci prášok a mlieko.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho vmiešame do cesta.
Polovicu cesta dáme na vymastený a pomúčený plech, rozotrieme, do druhej polovice zamiešame kakao a lyžičkou poukladáme na svetlé cesto. Špáradlom porozťahujeme tmavé cesto do rôznych smerov a poukladáme jahody.
Pečieme 30 minút pri 180°C.
Po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
Ak chceme hrubší zákusok zdvojnásobíme dávku, poprípade si môžeme upiecť dva pláty a spojiť džemom.

Bejč
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty