
Elegantná verzia medového krémeša
Cesto: | ||
450 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | med |
6 | gramov | prášok do pečiva |
100 | gramov | maslo |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | hrubá múka |
4 | kusy | vanilkový cukor |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Cesto:
Hladkú múku, kypriaci prášok, 100g masla, práškový cukor, med a vajcia vypracujeme na kompaktné cesto, ktoré necháme chvíľu odstáť na linke.
Po chvíľke cesto rozvaľkáme na tenší plát, z ktorého vykrajujeme kolieska. Ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme na 180° 7 minút.
Po upečení kolieska stiahneme z papiera a necháme vychladnúť.
Krém:
Na krém si v mlieku rozmiešame hrubú múku a 4 vanilkové cukry. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom (podľa chuti) do peny, postupne pridávame vychladnutú kašu a vyšľaháme hladký krém, ktorý pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na kolieska. Zlepíme a necháme v chlade stuhnúť.
Po stuhnutí namočíme do čokoládovej polevy a dozdobíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty