Popis
Tiramisu s malinami je výborné

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | internet |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
45 | kusy | dlhé cukrárenské piškóty |
plnka | ||
400 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | kusy | Smeta-fix Dr. Oetker |
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh bez hrudiek |
100 | gramov | praskový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | silná čierna káva (Namáčanie piškót) |
50 | millilitrov | amaretto mandľový likér |
maliny čerstvé | ||
kakao na posypanie |
Inštrukcie
Najskôr si uvaríme silnú čiernu kávu a necháme vychladnúť, potom pridáme amaretto.
Plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme so smeta-fixom. Tvaroh a mascarpone vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a zľahka zamiešame vyšľahanú smotanu.
Do podlhovastej nádoby ukladáme piškóty namočené z obidvoch strán do kávy. Ja som použila na jeden rad 15 kusov. Na piškóty poukladáme maliny a potrieme 1/3 plnky. Znovu uložíme druhý rad piškóty, maliny, 1/3 plnky. A posledný rad piškóty, maliny a zvyšnú plnku. Uhladíme a povrch posypeme cez sitko nahusto kakaovým práškom.
Odložíme do chladu na 12 hodín. Ozdobíme malinami, mätou a podávame.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 2704x
Komentáre
Dobrota veľká.
To teda je...ďakujem
s Amarettom je tá káva na namáčanie dokonalá


akurát som dneska robila klasiku tiramisu ale s malinami musí byť bomba!


Robila som tiramisu s malinami prvýkrát a len sa tak po ňom zaprášilo...

