
reklama
Jednoduchý krémeš, ktorého prípravu zvládnu aj mladé gazdinky a začiatočníčky.
Ingrediencie
1 | balík | lístkové cesto |
1 | liter | mlieko |
3 | kusy | Zlatý klas |
4 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme a upečieme dva pláty.
Z litra mlieka, zlatých klasov a 4 žĺtkov uvaríme hustý puding, do ktorého ešte horúceho zamiešame vyšľahaný sneh zo 4 bielkov a cukru. V prípade potreby si krém môžme ešte dosladiť.
Vychladnuté pláty naplníme, horný plát si vopred narežeme na štvorce
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty