
Boyle | Krémeš
Obľúbený zákusok :)
Štrúdľové cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka špeciál |
1 | polievková lyžica | ocot |
štipka | soľ | |
1 | kus | žĺtok |
trocha | voda | |
Mastné cesto: | ||
250 | gramov | Smetol |
50 | gramov | hladká múka |
Krém 1: | ||
1250 | millilitrov | mlieko |
400 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | balíky | Zlatý klas |
Krém 2: | ||
1 | liter | voda |
200 | gramov | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
3 | balíky | Zlatý klas |
6 | kusy | žĺtok |
6 | kusy | bielok |
200 | gramov | cukor |
Šľahačka: | ||
3 | kusy | smotana na šľahanie |
1 1⁄2 | balíky | vanilkový cukor |
3 | balíky | šľahačková smotana |
Na ozdobu: | ||
čokoládová poleva |
Lístkové cesto: Z múky, octu, soli, žĺtkov a studenej vody vymiesime štrúdľové cesto. Z múky a Smetolu vymiesime mastné cesto.
Štrúdľové cesto vyvaľkať na štvorec, do stredu rozotrieť štvorec mastného cesta tak, aby rohy mastného cesta dosahovali strany veľkého štvorca, prekryť mastné cesto štrúdľovým, rozvaľkať, preložiť ako S a potom znovu ako S.
Nechať odležať v chladničke cca 20 min, prekladanie opakovať ešte 2 x. Množstvo by po rozvaľkaní malo stačiť na dva pláty na plech cca 30x 40 cm.
Na tento krémeš potrebujeme upiecť jeden plát na 200 stupňov do zlata.
Krém 1: Pre tých, čo nemajú radi sneh v kréme. Z ingrediencií uvaríme hustý puding a ešte teplý nalejeme na upečené lístkové cesto.
Krém 2: Z bielkov a 200 gramov cukru ušľaháme sneh, nie moc tuhý. Môžeme dať aj viac bielkov, vtedy bude krém na zákusku vyšší. Ja dávam 10.
Z ingrediencií uvaríme puding, počas varenia, keď už vrie, zamiešame sneh z bielkov a cukru, odstavíme. (Krém treba variť vo väčšom hrnci.) Hneď ho rozorieme na upečený plát.
Po vychladnutí na krém navrstvíme šľahačku.
Na stuhnutú šľahačku dáme čokoládovú polevu alebo stuhnutú čokoládu na čokotransferi.
Po stuhnutí nakrájame horúcim najprv čokoládu a potom krájame zvyšok zákusku.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty