reklama
 
reklama

Krémeš

Pridal/a Boyle

Obľúbený zákusok :)

Krémeš - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

Štrúdľové cesto:
250gramovhladká múka špeciál
1polievková lyžicaocot
 štipkasoľ
1kusžĺtok
 trochavoda
Mastné cesto:
250gramovSmetol
50gramovhladká múka
Krém 1:
1250mililitrovmlieko
400gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
4balíkyZlatý klas
Krém 2:
1litervoda
200gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
3balíkyZlatý klas
6kusyžĺtok
6kusybielok
200gramovcukor
Šľahačka:
3kusysmotana na šľahanie
1 1⁄2balíkyvanilkový cukor
3balíkyšľahačková smotana
Na ozdobu:
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Lístkové cesto:

Z múky, octu, soli, žĺtkov a studenej vody vymiesime štrúdľové cesto.

Z múky a smetolu vymiesime mastné cesto.

Štrúdľové cesto vyvaľkať na štvorec, do stredu rozotrieť štvorec mastného cesta tak, aby rohy mastného cesta dosahovali strany veľkého štvorca, prekryť mastné cesto štrúdľovým, rozvaľkať, preložiť ako S a potom znovu ako S. Nechať odležať v chladničke cca 20 min, prekladanie opakovať ešte 2 x. Množstvo by po rozvaľkaní malo stačiť na dva pláty na plech cca 30x 40 cm.

Na tento krémeš potrebujeme upiecť jeden plát na 200 stupňov do zlata.

Krém 1:

Pre tých, čo nemajú radi sneh v kréme.

Z ingrediencií uvaríme hustý puding a ešte teplý nalejeme na upečené lístkové cesto.

Krém 2:

Z bielkov a 200 gramov cukru ušľaháme sneh, nie moc tuhý.Môžeme dať aj viac bielkov, vtedy bude krém na zákusku vyšší.Ja dávam 10.

Z ingrediencií uvaríme puding, počas varenia, keď už vrie, zamiešame sneh z bielkov a cukru, odstavíme. (Krém treba variť vo väčšom hrnci.) Hneď ho rozorieme na upečený plát.

Po vychladnutí na krém navrstvíme šľahačku.

Na stuhnutú šľahačku dáme čokoládovú polevu alebo stuhnutú čokoládu na čokotransferi.

Po stuhnutí nakrájame horúcim najprv čokoládu a potom krájame zvyšok zákusku.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.