Krémeš

Popis

Obľúbený zákusok :)

Krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Štrúdľové cesto
250gramovhladka múka špecial
1polievková lyžicaocot
 štipkasoľ
1kusžĺtko (môžu byť dve)
 trochastudenej vody
Mastné cesto
250gramovsmetol
50gramovhladka muka
Krém 1
1250millilitrovmlieko
400gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
4balíkyZlatý klas (160g)
Krém 2
1litervoda
200gramovkryštálový cukor
1balíkvanilkový cukor
3balíkyZlatý klas (120g)
6kusyžĺtko
6kusybielko
200gramovcukor
slahacka
3kusysmotana na šľahanie
1balíkvanilkový cukor (1,5 balíka)
3balíkystužovač šľahačky
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Lístkové cesto:

Z múky, octu, soli, žĺtkov a studenej vody vymiesime štrúdľové cesto.

Z múky a smetolu vymiesime mastné cesto.

Štrúdľové cesto vyvaľkať na štvorec, do stredu rozotrieť štvorec mastného cesta tak, aby rohy mastného cesta dosahovali strany veľkého štvorca, prekryť mastné cesto štrúdľovým, rozvaľkať, preložiť ako S a potom znovu ako S. Nechať odležať v chladničke cca 20 min, prekladanie opakovať ešte 2 x. Množstvo by po rozvaľkaní malo stačiť na dva pláty na plech cca 30x 40 cm.

Na tento krémeš potrebujeme upiecť jeden plát na 200 stupňov do zlata.

Krém 1:

Pre tých, čo nemajú radi sneh v kréme.

Z ingrediencií uvaríme hustý puding a ešte teplý nalejeme na upečené lístkové cesto.

Krém 2:

Z bielkov a 200 gramov cukru ušľaháme sneh, nie moc tuhý.Môžeme dať aj viac bielkov, vtedy bude krém na zákusku vyšší.Ja dávam 10.

Z ingrediencií uvaríme puding, počas varenia, keď už vrie, zamiešame sneh z bielkov a cukru, odstavíme. (Krém treba variť vo väčšom hrnci.) Hneď ho rozorieme na upečený plát.

Po vychladnutí na krém navrstvíme šľahačku.

Na stuhnutú šľahačku dáme čokoládovú polevu alebo stuhnutú čokoládu na čokotransferi.

Po stuhnutí nakrájame horúcim najprv čokoládu a potom krájame zvyšok zákusku.

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.