reklama

Krémeš

Pridal/a Boyle dňa 15. 05. 2017 - 11:45 - Recepty Boyle
Krémeš, Recepty na zákusky, Boyle

Boyle | Krémeš


reklama

Obľúbený zákusok :)

Ingrediencie
Štrúdľové cesto:
250 gramov hladká múka špeciál
1 polievková lyžica ocot
  štipka soľ
1 kus žĺtok
  trocha voda
Mastné cesto:
250 gramov Smetol
50 gramov hladká múka
Krém 1:
1250 millilitrov mlieko
400 gramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
4 balíky Zlatý klas
Krém 2:
1 liter voda
200 gramov kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
3 balíky Zlatý klas
6 kusy žĺtok
6 kusy bielok
200 gramov cukor
Šľahačka:
3 kusy smotana na šľahanie
1 1⁄2 balíky vanilkový cukor
3 balíky šľahačková smotana
Na ozdobu:
  čokoládová poleva
Postup

Lístkové cesto: Z múky, octu, soli, žĺtkov a studenej vody vymiesime štrúdľové cesto. Z múky a Smetolu vymiesime mastné cesto.

Štrúdľové cesto vyvaľkať na štvorec, do stredu rozotrieť štvorec mastného cesta tak, aby rohy mastného cesta dosahovali strany veľkého štvorca, prekryť mastné cesto štrúdľovým, rozvaľkať, preložiť ako S a potom znovu ako S.

Nechať odležať v chladničke cca 20 min, prekladanie opakovať ešte 2 x. Množstvo by po rozvaľkaní malo stačiť na dva pláty na plech cca 30x 40 cm.

Na tento krémeš potrebujeme upiecť jeden plát na 200 stupňov do zlata.

Krém 1: Pre tých, čo nemajú radi sneh v kréme. Z ingrediencií uvaríme hustý puding a ešte teplý nalejeme na upečené lístkové cesto.

Krém 2: Z bielkov a 200 gramov cukru ušľaháme sneh, nie moc tuhý. Môžeme dať aj viac bielkov, vtedy bude krém na zákusku vyšší. Ja dávam 10.

Z ingrediencií uvaríme puding, počas varenia, keď už vrie, zamiešame sneh z bielkov a cukru, odstavíme. (Krém treba variť vo väčšom hrnci.) Hneď ho rozorieme na upečený plát.

Po vychladnutí na krém navrstvíme šľahačku.

Na stuhnutú šľahačku dáme čokoládovú polevu alebo stuhnutú čokoládu na čokotransferi.

Po stuhnutí nakrájame horúcim najprv čokoládu a potom krájame zvyšok zákusku.

Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama