reklama

Černoškine prsia

Pridal/a Martuška 123 dňa 23. 09. 2020 - 10:18 - Recepty Martuška 123
Černoškine prsia, Recepty na zákusky, Martuška 123

Martuška 123 | Černoškine prsia


reklama

Fantastický zákusok s makom, kokosom, výborným krémom, vzhľadom pripomínajúci presne to, aký má názov.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy bielok
3 kusy žĺtok
1 hrnček mak
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček práškový cukor
1 kus Palmarin
1 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kokosová múčka
Krém:
3 kusy žĺtok
1 kus Hera
200 gramov práškový cukor
1 hrnček mlieko
1 balík vanilkový cukor
1 balík vanilkový puding
2 čajové lyžičky nescafé
  šťava z polovice citróna
  rum
Zálievka:
1⁄2 hrnček voda prevarená
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1 deciliter rum
1 polievková lyžica citrónová šťava
Čokoládová poleva:
100 gramov čokoláda
  trocha maslo
2 polievkové lyžice olej
Dokončenie:
  hrozienka
1 1⁄2 balíky piškóty
Postup

1 hrnček = 250 ml

Cesto: Palmarin rozpustíme na miernom ohni. V miske si zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, práškový cukor a kokos a do tejto zmesi pomaličky lejeme rozpustený Palmarin a miešame, aby sa celá masa spojila. Potom postupne po jednom zamiešame žĺtky. Krátko prešľaháme. Do masy jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.

Krém: Z mlieka, žĺtok, vanilkového cukru a pudingu si uvaríme hustý puding. Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne do toho zašľaháme vychladnutý puding. V troške vody si rozpustíme nesku a pomaly zašľaháme do krému aj s rumom a  citrónovou šťavou.

Zálievka: Cukor zalejeme horúcou vodou nech sa rozpustí, vychladne a pridáme rum a šťavu z citróna.

Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme s maslom a olejom a dobre miešame.

Skladanie: Z vychladnutého cesta stiahneme papier a dáme späť do plechu, pokvapkáme polovicou zálievky. Na pokropený korpus dáme krém, naň poukladáme piškóty omáčané v druhej polovici zálievky. Piškóty natrieme čokoládovou polevou a na každú uložíme hrozienko.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama