Černoškine prsia

Pridal/a Martuška 123

Fantastický zákusok s makom, kokosom, výborným krémom, vzhľadom pripomínajúci presne to, aký má názov.

Černoškine prsia - recept
Výnos
Porcie
Zdrojadrika208 mimibazar
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Cesto:
6kusybielok
3kusyžĺtok
1šálkamak
1šálkapolohrubá múka
1šálkapráškový cukor
1kusPalmarin
1balíkprášok do pečiva
2polievkové lyžicekokosová múčka
3kusyžĺtok
Krém:
1kusHera
200gramovpráškový cukor
1šálkamlieko
1balíkvanilkový puding
1balíkvanilkový cukor
2čajové lyžičkykáva neska
  šťava z polky citróna
  rum
Zálievka
1⁄2šálkaprevarená voda
1polievková lyžicakryštálový cukor
1deciliterrum
1polievková lyžicacitrónová šťava
čokoládová poleva
100gramovčokoláda
  maslo veľkosti orecha
2polievkové lyžiceolej
Dokončenie:
  hrozienka
  piškóty asi 1 a pol balíka

Inštrukcie

Cesto:

Palmarín si rozpustíme na miernom ohni.V miske si zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, práškový cukor a kokos a do tejto zmesy pomaličky lejeme rozpustený palmarín a miešame aby sa celá masa spojila.Potom postupne po jednom zamiešame žĺtka.Krátko prešľaháme.Do masy jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.

Krém:

Z mlieka, žĺtok, vanilkového cukru a pudingu si uvaríme hustý puding.Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne do toho zašľaháme vychladnutý puding.V troške vody si rozpustíme nesku a pomaly zašľaháme do krému aj s rumom a  citrónovou šťavou.

Zálievka - Cukor zalejeme horúcou vodou nech sa rozpustí, vychladne a pridáme rum a šťavu z citróna.

Čokoládová poleva:

Čokoládu rozputíme s maslom a olejom a dobre miešame.

Z vychladnutého cesta stiahneme papier a dáme späť do plechu, pokvapkáme polovicou zálievky.Na pokropený korpus dáme krém a naň poukladáme piškóty omáčané v druhej polke zálievky.Piškóty natrieme čokoládovou polevou a na každú uložíme hrozienko.

1 šálka - 250ml

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.