Černoškine prsia

Popis

Fantastický zákusok s makom, kokosom, výborným krémom, vzhľadom pripomínajúci presne to, aký má názov.

Černoškine prsia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojadrika208 mimibazar
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Cesto
6kusybielko
3kusyžltka
1šálkanezomletý mak
1šálkapolohruba muka
1šálkapraskový cukor
1kuspalmarín
1balíkprášok do pečiva
2polievkové lyžicekokosová múčka
3kusyžltka
krém
1kushera
200gramovpraskový cukor
1šálkamlieko
1balíkvanilkový puding
1balíkvanilkový cukor
2čajové lyžičkykáva neska
  šťava z polky citróna
  rum alebo rumová aróma
Zálievka
1⁄2šálkaprevarená voda
1polievková lyžicakryštálový cukor
1deciliterrum
1polievková lyžicacitronová šťava
čokoládová poleva
100gramovcokolada
  maslo veľkosti orecha
2polievkové lyžiceolej
Dokončenie
  hrozienka
  piškóty asi 1 a pol balíka

Inštrukcie

Cesto:

Palmarín si rozpustíme na miernom ohni.V miske si zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, práškový cukor a kokos a do tejto zmesy pomaličky lejeme rozpustený palmarín a miešame aby sa celá masa spojila.Potom postupne po jednom zamiešame žĺtka.Krátko prešľaháme.Do masy jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.

Krém:

Z mlieka, žĺtok, vanilkového cukru a pudingu si uvaríme hustý puding.Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne do toho zašľaháme vychladnutý puding.V troške vody si rozpustíme nesku a pomaly zašľaháme do krému aj s rumom a  citrónovou šťavou.

Zálievka - Cukor zalejeme horúcou vodou nech sa rozpustí, vychladne a pridáme rum a šťavu z citróna.

Čokoládová poleva:

Čokoládu rozputíme s maslom a olejom a dobre miešame.

Z vychladnutého cesta stiahneme papier a dáme späť do plechu, pokvapkáme polovicou zálievky.Na pokropený korpus dáme krém a naň poukladáme piškóty omáčané v druhej polke zálievky.Piškóty natrieme čokoládovou polevou a na každú uložíme hrozienko.

1 šálka - 250ml

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Chichocem saChichocem saChichocem sasuper Áno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.