Fantastický zákusok s makom, kokosom, výborným krémom, vzhľadom pripomínajúci presne to, aký má názov.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | adrika208 mimibazar |
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | bielok |
3 | kusy | žĺtok |
1 | šálka | mak |
1 | šálka | polohrubá múka |
1 | šálka | práškový cukor |
1 | kus | Palmarin |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kokosová múčka |
3 | kusy | žĺtok |
Krém: | ||
1 | kus | Hera |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | šálka | mlieko |
1 | balík | vanilkový puding |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | čajové lyžičky | káva neska |
šťava z polky citróna | ||
rum | ||
Zálievka | ||
1⁄2 | šálka | prevarená voda |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | deciliter | rum |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
čokoládová poleva | ||
100 | gramov | čokoláda |
maslo veľkosti orecha | ||
2 | polievkové lyžice | olej |
Dokončenie: | ||
hrozienka | ||
piškóty asi 1 a pol balíka |
Inštrukcie
Cesto:
Palmarín si rozpustíme na miernom ohni.V miske si zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, práškový cukor a kokos a do tejto zmesy pomaličky lejeme rozpustený palmarín a miešame aby sa celá masa spojila.Potom postupne po jednom zamiešame žĺtka.Krátko prešľaháme.Do masy jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.
Krém:
Z mlieka, žĺtok, vanilkového cukru a pudingu si uvaríme hustý puding.Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne do toho zašľaháme vychladnutý puding.V troške vody si rozpustíme nesku a pomaly zašľaháme do krému aj s rumom a citrónovou šťavou.
Zálievka - Cukor zalejeme horúcou vodou nech sa rozpustí, vychladne a pridáme rum a šťavu z citróna.
Čokoládová poleva:
Čokoládu rozputíme s maslom a olejom a dobre miešame.
Z vychladnutého cesta stiahneme papier a dáme späť do plechu, pokvapkáme polovicou zálievky.Na pokropený korpus dáme krém a naň poukladáme piškóty omáčané v druhej polke zálievky.Piškóty natrieme čokoládovou polevou a na každú uložíme hrozienko.
1 šálka - 250ml
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 6276x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)