
Martuška 123 | Černoškine prsia
Fantastický zákusok s makom, kokosom, výborným krémom, vzhľadom pripomínajúci presne to, aký má názov.
Cesto: | ||
6 | kusy | bielok |
3 | kusy | žĺtok |
1 | hrnček | mak |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1 | hrnček | práškový cukor |
1 | kus | Palmarin |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kokosová múčka |
Krém: | ||
3 | kusy | žĺtok |
1 | kus | Hera |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | hrnček | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | vanilkový puding |
2 | čajové lyžičky | nescafé |
šťava z polovice citróna | ||
rum | ||
Zálievka: | ||
1⁄2 | hrnček | voda prevarená |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | deciliter | rum |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
Čokoládová poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
trocha | maslo | |
2 | polievkové lyžice | olej |
Dokončenie: | ||
hrozienka | ||
1 1⁄2 | balíky | piškóty |
1 hrnček = 250 ml
Cesto: Palmarin rozpustíme na miernom ohni. V miske si zmiešame múku, mak, prášok do pečiva, práškový cukor a kokos a do tejto zmesi pomaličky lejeme rozpustený Palmarin a miešame, aby sa celá masa spojila. Potom postupne po jednom zamiešame žĺtky. Krátko prešľaháme. Do masy jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňov asi 20 minút.
Krém: Z mlieka, žĺtok, vanilkového cukru a pudingu si uvaríme hustý puding. Heru vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne do toho zašľaháme vychladnutý puding. V troške vody si rozpustíme nesku a pomaly zašľaháme do krému aj s rumom a citrónovou šťavou.
Zálievka: Cukor zalejeme horúcou vodou nech sa rozpustí, vychladne a pridáme rum a šťavu z citróna.
Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme s maslom a olejom a dobre miešame.
Skladanie: Z vychladnutého cesta stiahneme papier a dáme späť do plechu, pokvapkáme polovicou zálievky. Na pokropený korpus dáme krém, naň poukladáme piškóty omáčané v druhej polovici zálievky. Piškóty natrieme čokoládovou polevou a na každú uložíme hrozienko.
Ďalšie recepty
Medové rezy
Bejč | Medové rezy
Medové rezy
Recept na vynikajúce tradičné medové rezy so slivkovým lekvárom v strede
Orechové laskonky
Bejč | Orechové laskonky
Orechové laskonky
Vynikajúce orechové laskonky s lahodným pudingovo-maslovým krémom