
Tradičný recept na obľúbený Kinder mliečny rez vo verzii s vanilkovým krémom. Malinová plnka je voliteľná, osvieži však chuť dezertu.
Suroviny na dva pláty: | ||
250 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajce |
450 | gramov | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
Krém: | ||
700 | millilitrov | mlieko |
3 | kusy | vanilkovo-smotanový puding |
1 | kus | kyslá smotana |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
Malinová plnka: | ||
160 | gramov | maliny |
2 | plátky | želatína |
30 | gramov | cukor |
Ganáž: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | horká čokoláda 70% |
Korpus:
Nad parou roztopíme maslo, med a cukor. Do misky nasypeme sypké suroviny, do stredu urobíme priehlbinku, sem dáme vajcia a následne nalejeme aj roztopenú a mierne vychladnutú zmes. Vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 2 časti a rozváľkame 2 pláty o veľkosti plechu. Váľkame na papieri na pečenie a cesto zakryjeme potravinárskou fóliu, aby sa nám nelepilo na valček. Fóliu odstránime. Pečieme pri 180 stupňoch približne 10 minút. Pláty necháme úplne vychladnúť.
Krém:
Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do ktorého pred vychladnutím zamiešame jednu kyslú smotanu. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.
V mixéri vyšľaháme maslo izbovej teploty s cukrom do peny a postupne pridávame aj vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém.
Malinová plnka:
Želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Maliny s cukrom rozvaríme, potom odstavíme z ohňa, prepasírujeme a pridáme želatínu.
Ganáž:
Zohrejeme smotanu a nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme chvíľu odstáť a potom premiešame. Počkáme, kým trochu vychladne, nemá však byť úplne studená.
Skladanie:
Prvý plát položíme na pevný podklad (napr.drevenú dosku), nanesieme 1/2 krému a dáme do chladničky stuhnúť. Potom nanesieme malinovú plnku a zase necháme chvíľku zatuhnúť v chladničke. Následne nanesieme druhú polovicu krému a na vrch položíme korpus. Vrch zaťažíme knižkami a necháme cez noc v chladničke - ideálne v plastovej dóze. Na druhý deň povrch polejeme ganážou.
Ak chceme zákusky vyzdobiť, ako na obrázku, je nutné urobiť o 1/3 viac krému, ako uvedené v recepte.
Krém dáme do plniaceho vrecka a na vrch nakrájaných zákuskov urobíme slzičky. Tie necháme krátko zatuhnúť v chladničke a potom na to položíme pláty vytemperovanej čokolády.
Zákusky je možné vyrobiť aj bez malinovej plnky a hornej vrstvy krému. Bude rovnako lahodný.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Dvojfarebná bábovka
Monika Mikolajová | Dvojfarebná bábovka
Dvojfarebná bábovka
Tradičnú dvojfarebnú bábovku zvládne každý začiatočník.
Štafetkové kocky
verika92 | Štafetkové kocky
Štafetkové kocky
Fotorecept na fantastické orechové rezy s kávovým krémom, pri ktorých využijete zvyšné bielky.