
Sandra Hvilová | Karamelové zákusky z odpaľovaného cesta
Zákusky z odpaľovaného cesta s karamelovým krémom a krémom z bielej čokolády.
Odpaľované cesto: | ||
250 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
1 | štipka | soľ |
140 | gramov | hladká múka |
4 | kusy | vajce |
Krém z bielej čokolády: | ||
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | biela čokoláda |
1 | balík | stužovač za studena |
Karamelový krém: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
300 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | želatínový stužovač za studena |
Urobíme si klasické odpaľované cesto: 250 ml vody,100 ml oleja a štipku soli dáme do hrnca a necháme to zohriať. Pridáme 140 g hladkej múky a odpaľujeme cesto cca 5 minút.
Necháme cesto mierne vychladnúť a postupne po jednom prišľaháme do cesta 4 vajcia.
Cestom naplníme cukrárske vrecko a ľubovoľne si zvolíme aké tvary nastriekame na plech vyložený papierom.
Pečieme na 200st. Upečené necháme vychladnúť.
Krém z bielej čokolády: 200 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme z 500 g mascarpone a pridáme roztopenú vychladnutú bielu čokoládu 200 g. Krém poriadne prešľaháme a prišľaháme k nemu aj 1x stužovač.
Karamelový krém: 100 g kryštálového cukru necháme skaramelizovať a pridáme k nemu pomaličky 200 ml zohriatej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia. Karamel necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 100 ml šľahačkovej smotany a 500 g mascarpone a pridáme vychladnutý karamel. Prešľaháme a zašľaháme ešte 2 stužovače.
Naplníme cukrárske vrecká a plníme veterníky, eclairky, srdcia... Vrch posypeme práškovým cukrom.
Krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú úžasne

