reklama

Karamelové zákusky z odpaľovaného cesta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 25. 09. 2020 - 23:21 - Recepty Sandra Hvilová
Karamelové zákusky z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Karamelové zákusky z odpaľovaného cesta


reklama

Zákusky z odpaľovaného cesta s karamelovým krémom a krémom z bielej čokolády.

Ingrediencie
Odpaľované cesto:
250 millilitrov voda
100 millilitrov olej
1 štipka soľ
140 gramov hladká múka
4 kusy vajce
Krém z bielej čokolády:
200 millilitrov smotana na šľahanie
500 gramov mascarpone
200 gramov biela čokoláda
1 balík stužovač za studena
Karamelový krém:
100 gramov kryštálový cukor
300 millilitrov smotana na šľahanie
500 gramov mascarpone
2 balíky želatínový stužovač za studena
Postup

Urobíme si klasické odpaľované cesto: 250 ml vody,100 ml oleja a štipku soli dáme do hrnca a necháme to zohriať. Pridáme 140 g hladkej múky a odpaľujeme cesto cca 5 minút.

Necháme cesto mierne vychladnúť a postupne po jednom prišľaháme do cesta 4 vajcia.

Cestom naplníme cukrárske vrecko a ľubovoľne si zvolíme aké tvary nastriekame na plech vyložený papierom.

Pečieme na 200st. Upečené necháme vychladnúť.

Krém z bielej čokolády: 200 ml šľahačkovej smotany vyšľaháme z 500 g mascarpone a pridáme roztopenú vychladnutú bielu čokoládu 200 g. Krém poriadne prešľaháme a prišľaháme k nemu aj 1x stužovač.

Karamelový krém: 100 g kryštálového cukru necháme skaramelizovať a pridáme k nemu pomaličky  200 ml zohriatej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia. Karamel necháme vychladnúť. Vyšľaháme si 100 ml šľahačkovej smotany a 500 g mascarpone a pridáme vychladnutý karamel. Prešľaháme a zašľaháme ešte 2 stužovače. 

Naplníme cukrárske vrecká a plníme veterníky, eclairky, srdcia... Vrch posypeme práškovým cukrom. 

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama