
Karamelová roláda nám veľmi chutí, je to rýchlovka, veľmi rada ju pripravujem:))
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | plechovka | Salko karamelové |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
ríbezľový lekvár | ||
150 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
drobné biele zdobenie |
Piškóta:
V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť, zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Karamelová plnka:
maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme karamelové salko. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády.
Po vychladnutí z upečenej piškóty stiahneme papier, potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou. Znovu zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou odloženej plnky a čokoládovou polevou. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným bielym zdobením.
Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty