reklama

Karamelová roláda

Pridal/a melisa dňa 23. 12. 2017 - 21:12 - Recepty melisa
Karamelová roláda, Recepty na zákusky, melisa

reklama

Karamelová roláda nám veľmi chutí, je to rýchlovka, veľmi rada ju pripravujem:))

Ingrediencie
Piškóta:
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica olej
2 polievkové lyžice holandské kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
1 plechovka Salko karamelové
200 gramov maslo
Dokončenie:
  ríbezľový lekvár
150 gramov tmavá čokoládová poleva
  drobné biele zdobenie
Postup

Piškóta:

V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu s papierom na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme krátko vychladnúť, zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Karamelová plnka:

maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme karamelové salko. Suroviny by mali mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Trochu si odložíme na potretie povrchu rolády.

Po vychladnutí z upečenej piškóty stiahneme papier, potrieme ríbezľovým lekvárom a plnkou. Znovu zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou odloženej plnky a čokoládovou polevou. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným bielym zdobením.

Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama