
Sandra Hvilová | Kakaovo-tvarohová roláda
reklama
Kakaovo-tvarohová roláda s višňovým džemom.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
250 | gramov | tvaroh jemný |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
2 | balíky | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
višňový džem |
Postup
Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pomaly pridávame cukor, po jednom zašľaháme žĺtka a pridáme preosiatu múku s kakaom (ja som použila čierne kakao).
Pečieme na 180 st. Upečenú roládu zavinieme do utierky a necháme ju vychladnúť.
Krém: Šľahačkovú smotanu, tvaroh, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme.
Na vychladnutú roládu natrieme krém a na krém dáme višňový džem do stredu. Roládu zavinieme a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí roládu ľubovoľne ozdobíme podľa seba.
Doplňujúce obrázky

Sandra Hvilová
Výnos
1 roláda
Celkový čas
35 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.