
Jeseň a zber ovocia patrí sa niečo upiecť. Zvládne aj začiatočník jednoducho a rýchlo.
4 | kusy | jablko |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | hrnček | polohrubá múka |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | čajové lyžičky | škorica mletá |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | balík | prášok do pečiva |
Na potretie: | ||
džem | ||
Čokoládová poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
150 | millilitrov | kyslá smotana 18% |
1 hrnček - 2 dcl
Stredné jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame na strúhadle do väčšej misy. Vajíčka, kryštál, cukor+vanilínový vymiešame mixérom. Pridáme striedavo olej, teplé mlieko. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva, sódou, kakaom, škoricou po častiach vmiešame do vaječného základu. Nakoniec do cesta pridáme nastrúhané jablká.
Plech 25x30 cm vymastíme maslom vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 40 minút. Špajlou kontrolujeme, či je cesto upečené.
Po upečení, vychladnutí korpus potrieme džemom alebo lekvárom.
Pripravíme suroviny na čokoládovú polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, stiahneme z kúpeľa po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu. Čokopolevou polejeme vrch koláča, uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy podľa seba. Dobrú chuť.







- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty