reklama

Francúzsky medový krémeš

Pridal/a Anas dňa 27. 05. 2020 - 19:06 - Recepty Anas
Francúzsky medový krémeš, Recepty na zákusky, Anas

reklama

Hriešne dobrý

Ingrediencie
25 dekagramov hladká múka
13 dekagramov práškový cukor
5 dekagramov Palmarin
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 polievková lyžica med
1 polievková lyžica rum
1 liter mlieko
2 kusy Zlatý klas
3 polievkové lyžice polohrubá múka
3 kusy žĺtok
1 deciliter rum
20 dekagramov maslo
15 dekagramov práškový cukor
Postup

Hladkú múku, práškový cukor, palmarín, sódu bicarbonu, vajce, žĺtko, med a rum vypracujeme na cesto, rozdelíme na 2 diely, ktoré upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

Z mlieka, zlatých klasov, polohrubej múky, žĺtkov a rumu uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame, pridáme vychladenú kašu. Vyšľaháme 1/2 l smotany (používam trvanlivú smotanu). Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku, na plnku dáme šľahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Pocukrujeme práškovým cukrom.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama