
reklama
Hriešne dobrý
Ingrediencie
25 | dekagramov | hladká múka |
13 | dekagramov | práškový cukor |
5 | dekagramov | Palmarin |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | polievková lyžica | med |
1 | polievková lyžica | rum |
1 | liter | mlieko |
2 | kusy | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | kusy | žĺtok |
1 | deciliter | rum |
20 | dekagramov | maslo |
15 | dekagramov | práškový cukor |
Postup
Hladkú múku, práškový cukor, palmarín, sódu bicarbonu, vajce, žĺtko, med a rum vypracujeme na cesto, rozdelíme na 2 diely, ktoré upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Z mlieka, zlatých klasov, polohrubej múky, žĺtkov a rumu uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Maslo a cukor vymiešame, pridáme vychladenú kašu. Vyšľaháme 1/2 l smotany (používam trvanlivú smotanu). Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku, na plnku dáme šľahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Pocukrujeme práškovým cukrom.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Ďalšie recepty
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá fantasticky

