Popis
Kakaové cesto, orechová náplň a biela hmota zo sušeného mlieka - tento koláčik na sviatky nemôže chýbať.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Cesto | ||
4 | kusy | vajicka |
200 | gramov | polohruba muka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
200 | gramov | praskový cukor |
100 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Orechová náplň | ||
200 | gramov | mleté orechy |
50 | gramov | praskový cukor |
50 | millilitrov | rum |
2 | polievkové lyžice | olej |
Biela hmota | ||
200 | gramov | Cera |
200 | gramov | praskový cukor |
150 | gramov | sušené mlieko |
čokoládová poleva na namáčanie |
Inštrukcie
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme postupne do žĺtkovej zmesy.Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 stupňov asi 15-20 minút.
Sušené mlieko, cukor a ceru vypracujeme rukami na hladké cesto a uložíme do chladu na chvíľku.
Mleté orechy dobre premiešame s cukrom, rumom a olejom a nanesieme rovnomerne na na vychladnutý koláč.
Bielu hmotu vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť koláča, pomocou valčeka opatrne prenesieme na orechovú hmotu.Papier stiahneme a zahladíme čo treba.
Zákusok krájame na štvorce a naprieč namáčame do čokoládovej polevy a necháme zatuhnúť.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 5490x