
Lahodný tvarohový zákusok s čučoriedkovým pyré zdobený ovocím.
150 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | tvaroh |
3 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | cukor |
300 | gramov | čučoriedky |
2 | čajové lyžičky | škrob |
cukor | ||
ovocie |
Korpus: maslove keksy si rozmixujeme pridame k roztopenemu maslu a poriadne spojíme. Vysypeme do tortovej formy a poriadne popritlacame na spodok a boky formy.
Krem: mascarpone, tvaroh, cukor (podľa chuti), môže byt aj stevia ja som použila erythritol, pridame vajicka a poriadne vymiesame. Ak sa nám zdá byt krem riedky môžeme pridať 1PL škrobu. Krem dáme do tortovej formy a Pecieme na 160 st. Cca 45min. Bez ventilátora. Po upeceni nechame vychladnúť pri otvorenej rúre neskôr dáme stuhnut do chladničky. Najlepšie do druhého dňa.
Coulis: čučoriedky si dáme do hrnca možme pridať cukor podľa chutia trocha ich povarime. Rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Vrátime do hrnca a zohrievame, za stáleho miešania prilievame solamyl rozmiešaný v troske vody a miesame do zhustnutia. Nechame vychladnúť a neskôr polejeme zakusok. Nechame poriadne stuhnut a medzi tým ešte zakusok ozdobime podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.