
Višne a čokoláda ideálne spojenie chutí
Na 2 cestá: | ||
4 | kusy | vajce |
300 | gramov | kryštálový cukor |
300 | millilitrov | olej |
1000 | millilitrov | mlieko |
800 | gramov | múka polohrubá |
2 | balíky | prášok do pečiva |
2 | čajové lyžičky | sóda bikarbóna |
6 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
700 | millilitrov | višňový kompót |
2 | balíky | čokoládový puding |
600 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | Amaretto |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | čokoláda |
Korpus upečieme 2-krát:
Dávka na jeden korpus: 2 vajcia, 15 g cukru, 150 ml oleja, 500 ml mlieka, 400 g múky, 1 balík PDP, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 PL kakaa.
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku a práškom do pečiva, sódou a kakaom.
Všetko premiešame, vylejeme na plech a pečieme 30 min. pri 200 ´C ( cesto je riedke, ale také má byť ) Plech 30x40 cm. Toto cesto opakujeme ešte raz aby sme mali 2 pláty.
Plnka:
Z mlieka pudingu a cukru uvaríme tuhý puding. Čokoládu roztopíme nad parou. Vymiešame maslo alebo Heru, do ktorej pomaličky vmiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a puding a Amaretto.
Plnenie:
Vykôstkujeme višne. Plnku rozdelíme na 2 časti, do jednej vmiešame višne, druhú necháme na vrch rezov.
S višňovou plnkou natrieme 1 plát, prikryjeme druhým, natrieme plnku bez višní a nastrúhame bielu a tmavú čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty