Svieže, oku lahodiace a chuťovým bunkám tiež, ananásové rezy s fantastickým krémom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
štipka | soľ | |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balíky | prášok do pečiva |
okrúhle piškóty | ||
džem | ||
Krém: | ||
250 | mililitrov | biely jogurt |
250 | mililitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
20 | gramov | prášková želatína |
1 | deciliter | šťava z ananásového kompótu |
Želatína: | ||
500 | mililitrov | džús |
2 | balíky | tortové želé |
Inštrukcie
Okrúhle piškoty zlepím s marhuľovým džemom. Urobím piškotové cesto.
Vyšľahám s cukrom a štip.soli , pridám žltka premiešam a nakoniec pridám polohrubú múku, kakao a práš. do pečiva.
Cesto vylejem na vymastený a múkou vysýpaný plech.
Na to poukladám zlepené piškoty tesne vedľa seba a dám do rúry upiecť. Pečiem na 170 stup.
Krém:
V šťave nechám zmäknúť želatinu a potom zohriatím ju roztopím. Jogurt vymiešam s cukrom a pridám z neho lyžicu do roztopenej želatíny. Potom všetku želatínu vylejem do jogurtu. Primiešam dobré vyšľahanú šľahačku a natriem na vychladnutý plát s piškotami.
Naplnku poukladám kúsky ananásu a dám stuhnúť do chladničky.
Želatína:
Želatínu si pripravím z 500 ml džúsu a dvoch sáčkou tortového želé. Ja som použila multivítaminový džús , lebo je farebnejší , môže byť aj ananásový.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 9653x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (1)