
melisa | Ananásová roláda
Rýchla, svieža roláda vhodná ku kávičke:))
Ingrediencie
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Plnka: | ||
1 | plechovka | ananás |
1 | balík | Zlatý klas |
150 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
marhuľový lekvár | ||
kokos jemne strúhaný |
Postup
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po jednom pridáme žĺtky, po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor a jemne zamiešame preosiatu múku. Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme pri teplote 180°C cca 10 minút alebo podľa potreby. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: Ananás scedíme a dolejeme vodou do 350 ml. Pridáme zlatý klas, cukor, vanilku a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
Ananás pokrájame na malé kúsky.
Z vychladnutej rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme lekvárom, plnkou a na plnku rozložíme pokrájaný ananás. Zvinieme, povrch potrieme plnkou a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame.
Je výborná! Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Martuška 123 | Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Linecké orechové rezy s citrónovou polevou
Krehké linecké orechové rezy spájajú voňavé orechy, svieži džem a citrónovú polevu do lahodného zákusku, ktorý vďaka tomu, že je bez krému, vydrží