
melisa | Ananásová roláda
Rýchla, svieža roláda vhodná ku kávičke:))
Ingrediencie
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Plnka: | ||
1 | plechovka | ananás |
1 | balík | Zlatý klas |
150 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
marhuľový lekvár | ||
kokos jemne strúhaný |
Postup
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po jednom pridáme žĺtky, po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor a jemne zamiešame preosiatu múku. Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rozotrieme. Upečieme pri teplote 180°C cca 10 minút alebo podľa potreby. Po krátkom vychladnutí zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: Ananás scedíme a dolejeme vodou do 350 ml. Pridáme zlatý klas, cukor, vanilku a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
Ananás pokrájame na malé kúsky.
Z vychladnutej rolády odstránime papier, rozvinieme, potrieme lekvárom, plnkou a na plnku rozložíme pokrájaný ananás. Zvinieme, povrch potrieme plnkou a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame.
Je výborná! Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.