
melisa | Tvarohový koláč s orechmi
Veľmi chutný tvarohový koláč s orechami a ríbezľovým džemom, ktorý ho osvieži a dodá mu výbornú chuť! Je vynikajúci a nie príliš zložitý!
Cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka špeciál |
250 | gramov | maslo |
3 | kusy | žĺtky |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
750 | gramov | jemný tvaroh bez hrudiek |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | zlatý klas prášok |
2 | kusy | vanilkový cukor |
4 | kusy | bielok |
Na posýpku: | ||
nasekané vlašské orechy | ||
Na potretie cesta: | ||
300 | gramov | ríbezľový džem |
Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, cukor a vypracujeme cesto. Nemiesime príliš dlho. Odložíme do chladničky zabalené v potravinárskej fólii.
Cesto rozvaľkáme a prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími bokmi. Rozmer 30x40 cm. Bohato potrieme ríbezľovým džemom, ja som použila môj domáci. Potrieme tvarohovou plnkou a posypeme nasekanými orechmi.
Plnka: v miske rozmiešame tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, mlieko a zlatý klas. Bielky vyšľaháme na tuhú penu a jemne spojíme s tvarohovou zmesou.
Upečieme pri teplote 180°C 30-35 minút alebo podľa potreby.
Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty