
Hriešne chutný koláčik z tvarohovou náplňou, džemom a kokosovým alebo orechovým snehom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
500 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
3 | kusy | žĺtok |
250 | gramov | Palmarin |
Plnka: | ||
700 | gramov | tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
cukor | ||
Sneh: | ||
5 | kusy | bielok |
150 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kokos |
marhuľový džem |
Postup
Všetko spolu zhnetieme a rozdelíme na tretiny.Jednu tretinu dáme bokom, z nej budeme robiť mriežku.
Dve tretiny rozváľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech.Cesto potrieme bohato džemom.
Ingrediencie na tvarohovú plnku spolu dobre vymiešame.Tvarohovú plnku natrieme na džem.
Bielka vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a stále šľaháme, ku koncu pridáme dve hrste kokosu alebo mletých orechov.
Na tvaroh dáme bielkovú penu.
Rozvaľkáme odložené cesto a radielkom si nakrájame pásiky.Na bielkovú penu robíme z pásikov mriežku.
Pečieme na 180 stupňov asi 40 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.